Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan je od rijetkih ljudi koji uspiju prije tridesete u rukama imati dva doktorata. Osvojio je brojne nagrade, između ostalih Državnu nagradu za znanost kao i brojne stipendije od kojih je jednu, onu američke Vlade, morao odbiti zbog doktorskog studija u Italiji. On je Goran Vlašić i definitivno je predstavnik Bolje Hrvatske.


Sanjao je da će završiti financije i jednoga dana biti bankar, no negdje je za njega ispisana neka druga, još bolja životna priča. 'Jedan naš profesor, prof. Pavičić mi je ponudio da budem demonstrator i da pređem na marketing, tako da je to bio taj jedan trenutak gdje sam odlučio krenuti u marketing', ispričao je Goran.

Vezani članci Tana Tandarić, asistentica na Institutu Ruđer Bošković - 2 Oni su najbolje što Hrvatska ima, ali hoće li ih znati zadržati? "Ne mogu zamisliti da radim išta drugo" PR Webfluential - najveća "Influencer performance" marketinška platforma za brendove i agencije od sada i u Hrvatskoj

Bila je to odluka života. Njegova prijateljica i kolegica Morana tvrdi uvijek se vidjelo da će biti među najboljima. 'Obzirom da je uvijek bio proaktivan, da ne kažem hiperaktivan, bilo je za očekivati da će postići određeni uspjeh, sad ne znam jesmo li baš očekivali da će biti ovolikih razmjera', rekla je Morana.

A razmjeri su impresivni. Jedan od njegova dva doktorata nominiran je među tri najbolja na svijetu. Kada se zbog jednoga od njih morao preseliti u Italiju nije mu bilo lako. 'Otići tako na 4 godine je bila baš jedna velika, velika promjena i iskreno nakon prvih pola godine sam imao razmišljanja isplati li me se to uopće, želim li ostati tamo', rekao je Goran.

Srećom ostao je i to mu je otvorilo mnoga vrata. Kontakte koje je stekao koristi kako bi profesore s Harvarda, Stanforda i drugih sveučilišta doveo u Hrvatsku.' To je ono što bih htio, kod nas imati bazu, a onda surađivati zapravo sa cijelim svijetom', dodao je. Kad netko iza sebe ima dva doktorata prije tridesete, samo je nebo granica.