Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan je od rijetkih ljudi koji uspiju prije tridesete u rukama imati dva doktorata. Osvojio je brojne nagrade, između ostalih Državnu nagradu za znanost kao i brojne stipendije od kojih je jednu, onu američke Vlade, morao odbiti zbog doktorskog studija u Italiji. On je Goran Vlašić i definitivno je predstavnik Bolje Hrvatske.


Vezani članci Vice Mihanović Šef splitskog HDZ-a oslobođen optužbi za plagijat doktorata, stegovni postupak ide protiv - mentorice: "Sve im opraštam, ali..." Andrea Lučić - 3 Stručnjakinja razbila mitove koji su uvriježeni u svijetu biznisa: Je li kupac uvijek u pravu i je li i loša reklama - dobra reklama?

Sanjao je da će završiti financije i jednoga dana biti bankar, no negdje je za njega ispisana neka druga, još bolja životna priča. 'Jedan naš profesor, prof. Pavičić mi je ponudio da budem demonstrator i da pređem na marketing, tako da je to bio taj jedan trenutak gdje sam odlučio krenuti u marketing', ispričao je Goran.

Bila je to odluka života. Njegova prijateljica i kolegica Morana tvrdi uvijek se vidjelo da će biti među najboljima. 'Obzirom da je uvijek bio proaktivan, da ne kažem hiperaktivan, bilo je za očekivati da će postići određeni uspjeh, sad ne znam jesmo li baš očekivali da će biti ovolikih razmjera', rekla je Morana.

A razmjeri su impresivni. Jedan od njegova dva doktorata nominiran je među tri najbolja na svijetu. Kada se zbog jednoga od njih morao preseliti u Italiju nije mu bilo lako. 'Otići tako na 4 godine je bila baš jedna velika, velika promjena i iskreno nakon prvih pola godine sam imao razmišljanja isplati li me se to uopće, želim li ostati tamo', rekao je Goran.

Srećom ostao je i to mu je otvorilo mnoga vrata. Kontakte koje je stekao koristi kako bi profesore s Harvarda, Stanforda i drugih sveučilišta doveo u Hrvatsku.' To je ono što bih htio, kod nas imati bazu, a onda surađivati zapravo sa cijelim svijetom', dodao je. Kad netko iza sebe ima dva doktorata prije tridesete, samo je nebo granica.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju