Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ostaviti siguran, dobar posao zbog ideje koja vam se mota po glavi i za koju niste sigurni hoće li uspjeti? Upravo je to napravila Sandra Kranjec - i nije pogriješila.


Pred kraj srednje škole Sandra se vratila iz Njemačke gdje su joj roditelji radili kao gastarbajteri. Nakon nekoliko godina odlučila je riskirati, zaplivati poduzetničkim vodama i ostvariti svoj hrvatski san, no usred krize ostaviti siguran posao na kojem godinama radite? Većina bi se složila - to je hrabar potez. 'To je bilo super radno mjesto i naravno, u ovo vrijeme krize teško je ostaviti takvo mjesto radi nekakve ideje koju imaš. No svi su me nekako podržavali', ispričala je Sandra.

Vezani članci Luda vjenčanja - 32 Vjenčanja luda nalaze se svuda: Svatko ima drugačiju ideju, a ovo su neke od najbizarnijih Sala za slavlja Ništa od matura i vjenčanja, čitava branša broji gubitke: "Ako bude ovako - jedino rješenje je da zatvorimo"

Najvažnija joj je bila podrška supruga koji je logističar u obiteljskoj tvrtki. 'Moram je podržavati u svakom slučaju, ali vidi se da voli taj posao, da je jako zadovoljna s tim i hvala Bogu krenula je', kazao je Sandrin suprug Roman.

Sve je krenulo zbog njihovog sada već 6-godišnjeg malca. Za njegovo krštenje Sandra je poželjela lijepu svijeću, a ono što se nudilo na tržištu nije joj se svidjelo, pa se sama prihvatila posla. 'Kad smo mi tu svijeću donijeli u crkvu, svi naši prijatelji, župljani, župnik, svi su bili oduševljeni i tu su počela pitanja mogu li ja to i drugima napraviti. I onda su bili prvo prijatelji, pa njihovi prijatelji, itd.', prisjetila se Sandra.

Od prošlog ljeta anđeli, bebe, stilizirani mladenci i mnogi drugi likovi dio su njezine svakodnevice. 'Radim puno, dnevno sigurno 10 sati jer rokovi stišću. Jedna svijeća se radi minimalno pola sata, ovisno o složenosti motiva', kazala je Sandra koja je i supruga pokušala uvesti u kreativni dio posla. 'Ne želite vidjeti moje prve pokušaje, ali onako, trudim se koliko mogu. No, moji prsti i njezini prsti su nebo i zemlja', kazao je Roman.

Počela je šivati i krsne haljinice, a sada su se dosjetili i tiska na ružama. Planova je mnogo. 'Do neke mjere proširenje posla, ali što se tiče svijeća, to će uvijek biti ručna proizvodnja, to nikad nećemo moći ići na neke ogromne serije. Neka bude radije malo, ali fino', smatra Sandra.

Umjesto da se kao većina samo žali na tamu, Sandra je uzela svijeću u svoje ruke i upalila je.