Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S nešto sitniša u džepu, ali puno znanja i dobrom idejom Daniel Ackermann i Tomislav Grubišić uputili su se u poduzetničke vode.


Otkrili su neiskorišteno područje, oglašavanje na Facebooku, i pokrenuli biznis. Počeli su na dnu i u kratkom roku stvorili tvrtku s 12 zaposlenih, oni su definitivno Bolja Hrvatska.  Jezici kojima pričaju internet i web stranice oduvijek su ih vukli pred staklo monitora pa su se stari prijatelji FER-ovci odlučili dobru ideja pretvoriti u posao. Prije godinu i pol uskočili su u poduzetničke vode.

Vezani članci Slika nije dostupna Tko je strana 'Osoba godine'? Izbor je na vama! Slika nije dostupna Sjećate li se nje? 'Više nisam tvoja, nisam ona koja...'

'Nismo imali ni ured, skupili smo nešto novaca da možemo kupiti opremu. Prve račune i ugovore koje smo trebali nekome poslati, nismo imali ni printer pa smo morali u kopirnicama ispisivati ugovore. Nije postojao takav tip usluge, usluga je bila jedinstvena, prvi smo na tržištu ponudili full service za društvene mreže i to nam je donijelo veliku prednost', prisjeća se Tomislav.

>> Prvi su ponudili promociju na društvenim mrežama

Osvajanje stranog tržišta

'Ispočetka je to bio jako veliki izazov i to nas je ispunjavalo, stalno neke nove stvari, stalno smo morali nešto isprobavati, istraživati, učiti na greškama i to nam se baš jako svidjelo', nadodaje Daniel. Uvijek okruženi rastućom snagom interneta, prvi su prepoznali važnost marketinga na društvenim mrežama.  Kvalitetu su prepoznali i klijenti. Prava ideja u pravo vrijeme, puno odricanja, još više truda. Sigurnim koracima idu i na strano tržište.

40 šefova je uvijek u pravu

'U Hrvatskoj smo postigli veliku razinu kvalitete, imamo jako puno klijenata i možda se nećemo moći razvijati više, tako da vani vidimo potencijal. U drugim zemljama, promocija na Facebooku nije razvijena i tu vidimo naš potencijal. Kad si ti poslodavac, ti jesi svoj šef. S druge strane, tebi su klijenti šefovi. Tako da mi nemamo samo jednog šefa, imamo njih 40 kojima se moramo stalno javljati na telefon, koji je stalno u pravu i kojem se moramo prilagođavati', objašnjava Daniel.

U godinu i pol, od ureda u Danielovom stanu, printanja u kopirnici i manjak novca, došli su do 12 zaposlenika. Osim pravnih i administrativnih tegoba, drugih poteškoća nije bilo. Strast, entuzijazam, spremnost na rad od jutra do mraka, učenje novih stvari, kompromisi. ovim mladim poduzetnicima nije problem. A to je razlog njihove uspješnosti prije 25. godine.