Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Jeste li znali da će se topla voda zalediti prije nego ona hladna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako i niste, nema veze. Mnogi znanstvenici u svijetu to smatraju intrigantnim jer se kosi sa nekim zakonima fizike i nitko još nije dao kompletan odgovor na pitanje – zašto se to događa.

Najbliži tom odgovoru je mladi znantvenik Nikola Bregović sa zagrebačkog Prirodoslovnog matematičkog fakulteta.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

Kada je The Royal Society of Chemistry raspisao natječaj u kojem traže objašnjenje za ovaj zanimljiv fenomen čije je ime Mpemba efekt Nikola je odlučio sudjelovati. Sa svojim radovima i objašnjenjima javila se 21 tisuća znanstvenika iz cijelog svijeta, a pobjedio je upravo naš Nikola!

>> Majino otkriće moglo bi pomoći dijabetičarima!

Osim što je sjajan mladi znantvenik, Nikola svira bas gitaru u bendu Bjuz, a glazba mu služi za odmor i uživanje. Nikolu možete upoznati u novom izdanju Bolje Hrvatske, večeras u Dnevniku Nove tv.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene