Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska donosi

Diana niže nagrade za svoj izum i piše scenarije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ideje, spretnog skiciranja od zamisli na papir, pa do opipljivog proizvoda iz vaše glave.

Pročitajte i ovo Ilustracija ''Isus na biciklu'' Njegovu pomoć koristi čak i policija: "Kad sam počeo s ovim, pokretao me bijes, ali sada suosjećam s tim ljudima" Ilustracija Pomoć pružena u bolnici Muškarac (81) autom naletio na 11-godišnjeg dječaka: Težina ozljeda nije poznata

Od dvokotača je sve i počelo. On je zaslužan što je Diana pronašla poduzetničku crtu i pokrenula posao od vlastite inovacije, košarice za nošenje laptopa na biciklu.

'Budući da se bavim pisanjem, da koristim laptop, trebao mi je često način da vozim sigurno i spretno laptop na biciklu. Na tržištu nije bilo ništa slično pa sam sama napravila', ispričala je Diana Pečkaj Vuković.

Bez većih problema realizirala je ideju. No kaže, bilo bi lakše da se država više posveti malim poduzetnicima. Tržišni plasman sljedeći je korak i to velik i težak. 'Danas je svijet zasićen proizvodima svih vrsta, i za odlične proizvode je teško naći svoje mjesto', kaže Diana.

Šarenih košarica ima i na našim ulicama no Europu su preplavili. A Dianu su preplavile medalje i laskava titula prve dame inovatorstva 2009. Jedan je to od tri trenutka koji čeka svaki inovator. 'Prvi je kad shvatite da imate ideju za nešto čega na svijetu još nema, to je veličanstven trenutak, drugi kad dobijete nagradu, a treći kada prvi put u rukama držite svoj proizvod', ispričala je Diana.

Kako bi financirala svoje inovacije, Diana piše scenarije. Likove, priču za telenovelu 'Pod sretnom zvijezdom' koja se prikazuje na Novoj TV, osmislila je upravo ona. 'Taj svijet koji sam stvorila u glavi u realizaciji je krasan osjećaj. Ponekad unaprijed točno govorim ono što će govoriti glumci, zabavno je to', dodala je.

Uz inovacije, scenarije, iz Dianine riznice iziđu i knjige. 'Pisanjem se odmaram od poduzetništva, a kad previše odem u te fiktivne vode, onda me poduzetništvo vrati u stvarnost, tvrdi Diana. U fikciji, u stvarnosti za sve ima vremena. Kaže, aktivnosti slaže kao slagalicu.

'U pisanju kad nemam inspiraciju, obavim nešto za poduzeće, kad u Općini čekam da predam izvještaj, ja smišljam priču', dodaje. I tako svaki dan. Dok piše, smišlja scenarije, vjeruje i kako postoje mnoge stvari koje samo čekaju da ih se.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene