Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od ideje, spretnog skiciranja od zamisli na papir, pa do opipljivog proizvoda iz vaše glave.


Od dvokotača je sve i počelo. On je zaslužan što je Diana pronašla poduzetničku crtu i pokrenula posao od vlastite inovacije, košarice za nošenje laptopa na biciklu.

Vezani članci Uskršnja košarica: Veća potrošnja nego prošle godine - 1 Ako je u njoj janje, onda je skuplja: Skromnija uskrsna košarica stajat će 700 kuna, a mnogi su za blagdan spremni izdvojiti i puno više Nezgoda Gledaj kud voziš! Snimao djevojku na biciklu pa izgubio koncentraciju...

'Budući da se bavim pisanjem, da koristim laptop, trebao mi je često način da vozim sigurno i spretno laptop na biciklu. Na tržištu nije bilo ništa slično pa sam sama napravila', ispričala je Diana Pečkaj Vuković.

Bez većih problema realizirala je ideju. No kaže, bilo bi lakše da se država više posveti malim poduzetnicima. Tržišni plasman sljedeći je korak i to velik i težak. 'Danas je svijet zasićen proizvodima svih vrsta, i za odlične proizvode je teško naći svoje mjesto', kaže Diana.

Šarenih košarica ima i na našim ulicama no Europu su preplavili. A Dianu su preplavile medalje i laskava titula prve dame inovatorstva 2009. Jedan je to od tri trenutka koji čeka svaki inovator. 'Prvi je kad shvatite da imate ideju za nešto čega na svijetu još nema, to je veličanstven trenutak, drugi kad dobijete nagradu, a treći kada prvi put u rukama držite svoj proizvod', ispričala je Diana.

Kako bi financirala svoje inovacije, Diana piše scenarije. Likove, priču za telenovelu 'Pod sretnom zvijezdom' koja se prikazuje na Novoj TV, osmislila je upravo ona. 'Taj svijet koji sam stvorila u glavi u realizaciji je krasan osjećaj. Ponekad unaprijed točno govorim ono što će govoriti glumci, zabavno je to', dodala je.

Uz inovacije, scenarije, iz Dianine riznice iziđu i knjige. 'Pisanjem se odmaram od poduzetništva, a kad previše odem u te fiktivne vode, onda me poduzetništvo vrati u stvarnost, tvrdi Diana. U fikciji, u stvarnosti za sve ima vremena. Kaže, aktivnosti slaže kao slagalicu.

'U pisanju kad nemam inspiraciju, obavim nešto za poduzeće, kad u Općini čekam da predam izvještaj, ja smišljam priču', dodaje. I tako svaki dan. Dok piše, smišlja scenarije, vjeruje i kako postoje mnoge stvari koje samo čekaju da ih se.