Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodna prezentacija

[VOZILI SMO] Honda Civic Type R

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treća nas je generacija hondinog sportskog kompakta ostavila bez daha. Uostalom, kao i prethodne. No, ovoga je puta riječ o 310 KS snažnom automobilu o kojem možemo pričati tek u superlativima. Od izgleda, preko motora ili podvozja Civic Type R je upravo ono što očekujemo od Honde. Macchina fantastica!

 

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Slika nije dostupna Samo za Amerikance Honda predstavila Civic coupe i sedan koncepte

Kao niti toliko puta do sada, Honda nije iznevjerila naša nimalo skromna očekivanja. Na međunarodnoj prezentaciji održanoj u Bratislavi te na trkaćoj stazi Slovakia Ring upoznali smo se s trećom (europskom) generacijom hodninog sportskog modela Civic Type R. U usporedbi s prethodnicima, novi je model tehnički znatno napredniji i predstavlja sam vrh svega što je Honda trenutno u stanju ponuditi. A, praktički svaki aspekt ovog sportaša zaslužuje da o njemu napišemo cijelo poglavlje. Bilo da je riječ o motoru, prijenosu, aerodinamici ili podvozju, novi je Civic Type R automobil nakon kojeg više ništa neće biti isto.

Sažetak cijele priče obvezuje nas da navedemo osnovne, doista impresivne činjenice: 310 KS, 270 km/h, 5,7 sekundi potrebnih za ubrzanje od 0 do 100 km/h, diferencijal s ograničenim proklizavanjem, aktivno podešavanje ovjesa i, dakako, vrhunska oprema. A, kada tijekom rujna prvi primjerci novog Civica Type R budu spremni za isporuku i na našem tržištu, znat ćemo i cijenu ovog sportskog modela. Za sada je poznato kako će osnovna cijena biti jednaka na svim europskim tržištima, uz razlike ovisne o visini davanja...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene