Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Volvo S60 Performance Project

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se nije ohladila vijest da Volvo planira otvoriti novi pod-brand za razvoj visoko-perfomansnih vozila, a švedski proizvođač već je predstavio novi konceptni automobil, koji je javnost imala prilike vidjeti na nedavno održanom auto salonu u Australiji.

Novi konceptni automobil zove se S60 Performance Project, a temelji se na Volvo S60 R-Design modelu. Ovo je realna naznaka o budućem performansnom modelu koji bi mogao biti lansiran u sklopu najavljivanog branda Performance Concept Prototype (PCP).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kućni tuner Volvo kupio Polestar Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži?

U projekt pokrenut na inicijativu australskog ogranka Volva uključile su se još dvije tvrtke iz Volvo obitelji – Polestar i Heico.

Pod haubom leži 3.0-litreni agregat, a nakon što je Polestar 'uštimao' ECU mapu, spomenuti agregat koji koristi rad turbo punjača dostavlja 325 KS i 480 Nm okretnog momenta – što je povećanje od 21 KS i 40 Nm u odnosu na standardni model (nešto kao Insignia OPC). Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje nešto ispod 6 sekundi.

Unikatni S60 Performance Project leži na 19-inčnim Heico naplatcima a njemačka tuning kuća također je ustupila i sportski ispušni sustav ne bi li dodatno naglasili zvuk velikog motora S60 limuzine, dok se Pirelli pobrinuo za gume.

'S60 T6 sam po sebi nudi izvrsne performanse a S60 Performance Project još je samo bolji. S više snage, okretnog momenta, jedinstvenim naplatcima i sportskim ispušnim sustavom, ovo je zaista vrlo posebno izdanje S60 modela', kaže Matt Braid, generalni direktor Volvo Car Australia.

Poput standardnog R-Design modela, S60 Performance Project spušten je za 15mm i ima sportski ovjes koji uključuje 'monotube' amortizere na stražnjem kraju te 15 posto tvrđe opruge u odnosu na standardni S60 model.

U unutrašnjosti S60 Performance Projecta očigledni su znakovi R-Designa koji se prije svega očituju u sportskim sjedalima s čvršćim bočnim stranama, kožnim trokrakim upravljačem, zatim su tu mjerni instrumenti s plavom pozadinom i detalji od aluminija.

Polestar je osnovan 1996. godine u suradnji s Volvom kao platforma za razvoj interesa šveđskog proizvođača u trkaćem svijetu. Od tada, Polestar je sudjelovao u raznim natjecanjima s 850, S40, S60 modelima a po novome i s C30 modelom. Glavni rad ove tvrtke temelji se na razvoju novih tehnologija i natjecanju u automobilističkom sportu.

Volvo će pažljivo promatrati reakcije javnosti na S60 Performance Project, a ovisno o potražnji postoji mogućnost da se krene u proizvodnju ovog za sada unikatnog primjerka S60.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene