Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan mali SUV

Volkswagen planira Polo crossover

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima Volkswagen bi svoju ponudu trebao u skoroj budućnosti proširiti s još jednim crossover modelom. Taj posljednji novitet ne treba zamijeniti s Taigunom koji će se temeljiti na up!-u (ali koji još uvijek nije dobio zeleno svjetlo za proizvodnju), već je riječ o još jednom malom crossoveru čija će osnova biti Polo.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potrošnja nevjerojatnih 0.9 l/100 km! XL1 – Štedljivo čudo iz Volkswagena Slika nije dostupna Testirali smo VIDEO: Novi Polo stigao u idealnom trenutku

Drugim riječima, taj bi se model trebao temeljiti na modularnoj MQB platformi i u VW-ovoj ponudi će se smjestiti odmah iza Tiguana čija će sljedeća generacija ponešto narasti dimenzijama upravo kako bi oslobodila dodatni prostor za crossover temeljen na Polu.

Očekuje se kako bi Škoda i Seat trebali dobiti svoje izvedbe, a član volkswagenove uprave zadužen za tehnički razvoj, Heinz-Jakob Neuser, je ove navode komentirao riječima kako bi "crossover iz B segmenta vrlo lijepo smjestio u bogatu volkswagenovu ponudu".

Nadalje, dobre su šanse kako bi ponajveći utjecaj na dizajn ovog još uvijek bezimenog noviteta imao konceptni T-Roc s prošlogodišnjeg ženevskog auto salona (na slikama). Naravno, produkcijski bi model bio nešto blažeg stylinga, s petora vrata i sl. Pretpostavlja se i kako će biti dostupan samo s pogonom na prednje kotače, a motorizaciju će činiti TSI i TDI motori manjeg obujma, dok bi se u ponudi mogla naći i hibridna izvedba.

Dolazak ovog modela na tržište se može očekivati najranije 2016, no još vjerojatniji izbor je 2017.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene