Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Voljeli bi da je C63 AMG još malo brutalniji? Nema problema!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes-Benz predstavio je još snažniju verziju svog C63 AMG modela koji nosi naziv ''Edition 507'' a isti će javnosti biti predstavljen na ženevskom auto salonu.

Izašao je novi Mercedes-Benz C63 AMG "Edition 507" koji, kako ime sugerira, dostavlja ukupno 507 KS što je dostatno za ubrzanje od 0-100km/h za 4.2 sekunde u limuzinskoj i coupe karoserijskoj formi dok će karavanska izvedba isto ubrzanje postizati za 4.3 sekunde.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži?

Time rečeno, novi model skida dvije desetinke sekunde s vremena ubrzanja standardne verzije s 457 KS, te jednu desetinku sekunde od verzije s AMG performansnim paketom i 487 KS. Maksimalna brzina je ista za svaki pojedinačan model, točnije elektronički ograničena na 280 km/h, a tome je razlog što ''Edition 507'' modeli standardno dolaze opremljeni AMG Driver's paketom. Osim povećanja granice dopuštene maksimalne brzine spomenuti paket također uključuje i voucher za sudjelovanje u AMG Driving Academy tečaju vožnje.

Prema Oleu Källeniusu, predsjedniku upravnog odbora Mercedes-AMG GmbH-a ''C63 AMG sa standardnim AMG-ovim 6.3-litrenim V8 atmosferskim motorom jedan je od najpopularnijih AMG-ovih visoko-performansnih automobila na svijetu. S novim C63 AMG 'Edition 507' od sada našim vjernim kupcima možemo ponuditi atraktivnu varijantu ovog modela koja donosi još bolje performanse a istovremeno je i vizualno vrlo atraktivna.''

Izvana će novi C63 AMG ''Edition 507'' biti osebujan po cijelom nizu ekskluzivnih dizajnerskih elemenata od kojih će možda najupečatljiviji biti poklopac motora koji dolazi s C63 AMG Coupe Black Series modela. Dva otvora na specifičnom aluminijskom poklopcu motora osim estetskog dojma pomažu snažnom agregatu da se riješi topline.

Sudeći po fotografijama tu su i novi, ekskluzivni AMG ultralaki naplatci s gumama dimenzija 235/35 R 19 sprijeda te 255/30 R 19 straga. Spomenuti AMG ultralaki naplatci proizvode se posebnom ultralakom tehnologijom kovanja a dostupni su u dvije varijante, u titanij sivoj boji s premazom visokog sjaja ili mat crnoj boji s premazom visokog sjaja koji se nanosi samo na neke dijelove naplataka. AMG sportske pruge u mat grafit sivoj boji iznad bočnih pragova još su jedan specifičan stilski element koji čini vanjski izgled novog ''Edition 507'' modela osebujnim.

►►►   Još jedna poslastica u obliku AMG - Black Series

►►►   VÄTH C63 AMG Coupe Black Series sa 756 KS

Spojler na poklopcu prtljažnika koji dolazi samo s limuzinskom i coupe varijantom, kućišta vanjskih retrovizora kao i okvir rešetke hladnjaka te dnevnih svjetala izvedena su u crnoj boji visokog sjaja. Zatamnjeni prednji svjetlosni sklopovi također stvaraju poseban sportski dojam. Na popisu dodatne opreme ekskluzivno za C63 AMG ''Edition 507'' naći će se i designo Magno Platinum boja karoserije.

Novi C63 AMG ''Edition 507'' standardno će dolaziti s još snažnijim AMG visoko-performansnim kočionim sustavom s kompozitnom tehnologijom. Na prednjoj osovini koriste se kompozitni kočioni diskovi dimenzija 360x36mm. Prednosti takvog kompozitnog dizajna uključuju i veću otpornost na trošenje i niže vrijednosti iskrivljavanja. Osim toga, kompozitni diskovi također su i manje mase što također poboljšava i odaziv opruga i amortizera. Ovi kompozitni kočioni diskovi su ventilirani i perforirani a za kočionu moć brinu aluminijska šesteroklipna kočiona kliješta na prednjoj osovini te četveroklipna kočiona kliješta na stražnjoj osovini koja na sva četiri kraja dolaze u prepoznatljivoj crvenoj boji.

Novi C63 AMG ''Edition 507'' svjetsku će premijeru doživjeti na ženevskom auto salonu koji vrata otvara 5. ožujka 2013.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Odaberite vama najdražu performansnu jurilicu:

  • Mercedes-Benz C63 AMG
  • BMW M3
  • Audi RS5

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene