Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Još jedna poslastica u obliku AMG - Black Series

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački proizvođač i službeno je predstavio novi SLS AMG Black Series koji u prodaju stiže u lipnju 2013. godine.

Black Series je ime koje duboko odzvanja kod svih automobilskih stručnjaka ali i ljubitelja sportskih automobila. Nakon SLK55 AMG Black Series modela iz 2006., zatim CLK63 AMG Black Series-a iz 2008., SL65 AMG Black Series-a koji je uslijedio godinu dana kasnije te C63 AMG Black Series-a, peti po redu član ove elitne skupine donosi sasvim novo značenje i novu dimenziju liniji poznatoj kao Black Series obzirom da im se od sada pridružuje i legendarni SLS AMG model.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Dio draži definitivno leži u AMG-ovom 6.3-litrenom V8 motoru prepoznatljivog zvuka ili bolje rečeno rike koji je također prepoznatljiv i po izuzetno uzbudljivoj voznoj dinamici. Dorađeni AMG 6.3-litreni V8 dostavlja maksimalnih 622 KS i 635 Nm maksimalnog okretnog momenta koji zajedno garantiraju uzbudljivu voznu dinamiku. Time rečeno, novi SLS AMG Black Series biti će nesumnjivo najjači AMG-ov visoko-performansni model s motorom s unutarnjim izgaranjem.

SLS AMG Black Series do stotke ubrzava brže nego što uopće možete izgovoriti SLS AMG, točnije za 3.5 sekundi te nastavlja ubrzavati do maksimalne brzine od 315 km/h.

Dodatnih 39 KS u odnosu na 583 KS koliko dostavlja SLS AMG GT dolazi na račun sljedećih unapređenja: povećanje broja okretaja motora sa 7.200 o/min na 8.000 o/min uz pripadajuće prilagodbe, modifikacije usisnog sustava te mape motora.

Osmerocilindrični atmosferski motor ugrađen je iza prednje osovine a može se pohvaliti odazivom karakterističnim za trkaće automobile kao i izvanrednom razinom performansi na visokom broju okretaja. Trkaće sposobnosti ovog moćnog AMG V8 motora očigledne su i po samom zvuku motora a novodizajnirani AMG-ov sportski ispušni sustav koji je po prvi put proizveden od titanija ima vrlo specifične središnje i stražnje prigušivaće što je omogućilo još moćniji i još strašniji zvuk motora nego što inače povezujemo s modelima sa sufiksom AMG.

Odabirom titanija umjesto čelika za izradu ispušnog sustava inženjeri su uspjeli dodatno uštedjeti na masi vozila. Novi AMG sportski ispušni sustav sa svojih 17 kg čak je cijelih 13 kg lakši od svog prethodnika. Novi sustav također ima i posebne ispušne grane koje također dodatno unapređuju performanse automobila.

Uz sve ove mehaničke i elektroničke elemente AMG svoj uspjeh također temelji na svojoj strategiji smanjenja mase i korištenja ultra-lakih materijala nazvanoj AMG Lightweight Performance. Ukupne mase 1.550 kg, SLS AMG Black Series ne samo što je 70 kg lakši od standardnog SLS AMG-a, već ima i najbolji omjer mase i snage od svih AMG Black Series modela ikada.

AMG SPEEDSHIFT DCT 7-stupanjski sportski mjenjač još je jedan od elemenata zaslužnih za visoke sportske performanse i uzbudljivu voznu dinamiku SLS AMG Black Series coupea. Spomenuti mjenjač ugrađen je jedan centimetar niže s ciljem postizanja nižeg gravitacijskog središta automobila. Mjenjač s dvije spojke nudi četiri načina rada (C, S, S+ i M).

AMG Adaptive Performance ovjes s čvršćim osnovnim podešenjem i elektronički kontroliranim sustavom amortizera u dvije faze (Sport i Sport +) vozaču omogućava podešavanje ovjesa prema osobnim preferencijama i stilu vožnje.

AMG-ovi 10-kraki kovani alu-naplatci ultra-lakog dizajna obojani su u mat crnu boju s premazom visokog sjaja a dolaze u dimenzijama 10x19 sprijeda i 12x20 straga dok također donose i uštedu mase od 4 kilograma. Masivni naplatci dolaze omotani novo-razvijenim Michelin Pilot Sport Cup 2 sportskim gumama dimenzija 275/35 R 19 sprijeda te 325/30 R 20 straga.

Kočioni sustav na SLS AMG Black Series coupeu odlikuje izvrsna kočiona moč i izvanredna stabilnost. Standardne AMG visoko-performansne keramičke dvodjelne kočnice karakterizira veća tvrdoća za veću termičku stabilnost te također ostvaruju svoj doprinos smanjenju mase vozila s uštedom od 40 posto u odnosu na čelične ili aluminijske varijante.

 

►►► Kicherer oduševio mat crnim SLS Supercharged GT

►►► Pogledajte kako SLS Electic Drive kruži stazom

►►► Mercedes-Benz ukida SLS AMG - stiže nam SLS AMG GT
 

SLS AMG Black Series moguće je dodatno unaprijediti s opcionalnim AMG aerodinamičkim paketom. Ovaj paket donosi podesivo karbonsko stražnje krilo koje je uokvireno aluminijskim elementima na posebnom umetku na poklopcu prtljažnika za još veću potisnu silu na stražnjoj osovini, posebice s Gurneyevim krilcem nazvanim po čovjeku koji ga je izumio, Danu Gurneyu, bivšem vozaču utrka, dizajneru i vlasniku trkaćeg tima.

Upečatljiva boja karoserije, AMG Solar Beam, biti će dostupna isključivo uz SLS AMG Black Series. U ponudi će biti i još šest dodatnih boja karoserije inače u ponudi za SLS AMG uključujući i mat sivu.

Unutrašnjost SLS AMG Black Series coupea karakteriziraju visoko-kvalitetni materijali i vrhunska, nevjerojatno precizna izrada. Kupci će moći birati između dvije izvedbe, crne kože s crnom Alcantarom ili crne kože s crno-crvenom Alcantarom. U potonjoj, dvobojnoj varijanti, središnje obloge vrata i aplikacije na središnjem grebenu kao i iznad pretinca za rukavice izvedene su u crvenoj boji. AMG Performance sportski upravljač s ravnim dnom omotan je u potpunosti u Alcantaru za maksimalnu prianjivost i udobnost.

Vrlo primamljiva stavka na popisu opcionalne opreme svakako je Bang & Olufsen BeoSound AMG visoko-kvalitetni audio sustav koji su Mercedes-Benz i Mercedes-AMG razvili u suradnji s danskim stručnjakom za audio i video opremu. Bang & Olufsen BeoSound AMG audio sustav s Dolby Digital 5.1 surroundom pruža fantastično auditorno iskustvo najviše kvalitete. Isto omogućava 1000W pojačalo i 11 zvuč nika. DSP digitalni procesor zvuka također omogućava korisniku da kontrolira rad audio sustava i bira između visoko-kvalitetne studijske kvalitete zvuka (''Reference'') i surround sound opcije.

A cijena....ma cijena nije niti važna. Jer to je SLS AMG Black Series!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene