Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Više detalja o Dacia Dokkeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon predstavljanja modela Lodgy početkom ove godine, modelska ponuda Dacie proširena je s još dva potpuno nova modela, Dokker i Dokker Van, a sada nam proizvođač donosi nove detalje i fotografije.

Dacia Dokker je vozilo s pet sjedala za mješovitu primjenu, točnije za osobno ali i poslovno korištenje. Isti nudi jedan od najvećih prtljažnika u klasi kao i vrlo visoku modularnost prostora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault Kangoo za sedmero putnika Slika nije dostupna Rumunjski monovolumen - Dacia Lodgy

Dacia Dokker Van je s druge strane čisto komercijalno vozilo koje također donosi najveću praktičnost u klasi i vrlo dobar izbor za trgovce i proizvođače. U skladu s vrijednostima brenda oba nova modela dolaze s bogatim popisom praktičnih elemenata za najnižu cijenu na tržištu. Dokker linija modela u prodaju će prvo krenuti u Maroku ovog lipnja dok će se u ostalim mediteranskim zemljama ali i cijeloj Europi pojaviti krajem ljeta.

Dacia Dokker primarno je osmišljen za kupce kojima je potrebno vozilo mješovite upotrebe kojime mogu jednako prevoziti veće predmete i veći teret te u drugim situacijama prevesti se s obitelji na odmor u udobnosti. I doista, osim što udobno smješta pet putnika, Dokker nudi i najveći prtljažnik na tržištu.

Modularnost unutrašnjeg prostora čini ga vrlo laganim i praktičnim za uporabu a preklapanjem stražnje klupe stvara se do 3 kvadratna metra dodatnog prtljažnog prostora što je idealno za poslovno korištenje. Dokker se može naručiti u varijanti s jednim ili dva klizna vrata koja dodatno olakšavaju pristup putnicima na stražnjem kraju ali i predmetima u prtljažnom prostoru.

Osim što je pouzdan i čvrst, Dacia Dokker Van nudi i najveći prijenosni kapacitet u svojoj klasi zahvaljujući domišljato osmišljenom modularnom prednjem suvozačevom sjedalu (opcionalno Dacia Easy-Seat sjedalo) dok široka klizna vrata olakšavaju utovar i istovar robe. Ne bi li što bolje odgovorili na zahtjeve trgovaca i proizvođača robe koji su primarni korisnici ovog tipa vozila, Dokker Van ima vrlo bogat popis dodatne opreme i mogućnosti transformacije.

Kao i u slučaju Dacia Lodgy modela, interijer kod Dokkera i Dokker Vana je udoban, moderan i izrazito funkcionalan. Media-Nav multimedijski sustav dolazi u kombinaciji sa 7-inčnim ekranom na dodir preko kojega se upravlja sustavima kao što su navigacija, radio, a dostupna je Bluetooth povezivost. Popis dodatne opreme uključuje i senzore za parkiranje na stražnjem kraju.

Ovisno o pojedinačnom tržištu, Dacia Dokker i Dokker Van biti će dostupni s četiri motorizacijske opcije: potpuno novim 1.2 TCe 115 i postojećim 1.6 MPI 85 benzinskim motorom, te 1.5 dCi motorom u varijanti sa 75 i 90 KS. Oba dizelaša kvalificirani su za Dacia eco² oznaku zahvaljujući potrošnji goriva od tek 4.5 l/100km te emisijama CO2 od 118 g/km.

Dacia je postala poznata po vrlo dobroj vrijednosti za novac i pouzdanim automobilima a proizvođač je dodatno unaprijedio te kvalitete zahvaljujući stručnosti Renaulta, vodećeg proizvođača lakih komercijalnih vozila u Europi posljednjih petnaest godina. Većina komponenti Dokker Vana dizajnirana je s ciljem da se ispune precizne specifikacije koje Renault koristi za svoja komercijalna vozila a Dokker linija prošla je jednako rigorozna testiranja kao i Renaultova vozila čime dodatno jamče kvalitetu i pouzdanost.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene