Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Renault Kangoo za sedmero putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigla je nova, produžena verzija Renault Kangoo modela, nazvana jednostavno 'Grand' koja kako ime kaže donosi ekstra prostor, točnije mogućnost prevoženja od pet do sedam osoba.

Renault je obilježio dolazak proljeća predstavljanjem novog pripadnika tzv. 'ludospace' linije modela, Renault Grand Kangoo osobnim vozilom. Tzv. ludospace je kategorija automobila koju stanovnici engleskog govornog područja poznaju kao LAV ili 'leisure activity vehicles' a neki od modela koji spadaju u ovu klasu vozila su Citroen Berlingo, Peugeot Partner i Renault Kangoo na kojem se i temelji novi Renaultov model.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povoljna prostranost [TEST] Dacia Lodgy 1.5 dCi Stepway Prestige Slika nije dostupna Nakon Renault Megana stižu i osvježeni Scenic i Grand Scenic

Kangoo je s predznakom Grand prošao transformaciju u osobno vozilo koje može smjestiti do sedam osoba i pristojnu količinu prtljage zahvaljujući modularnom rasporedu i trećem redu sjedala koja su neovisna te se mogu po potrebi u potpunosti i ukloniti. Putnici u trećem redu sjedala imati će više nego dovoljno prostora za noge i svu udobnost koju Kangoo nudi putnicima u prva dva (standardna reda sjedala).

Grand Kangoo očekivano je namijenjen obiteljima, ali i poslovnim ljudima koji trebaju multifunkcionalan automobil s izuzetno prilagodljivim interijerom. Brojne mogućnosti rasporeda elemenata u unutrašnjosti vozila omogućavaju vlasnicima da putničku kabinu podese prema točno određenom broju putnika i/ili količine prtljage ili predmeta koje trebaju prevesti.

Grand Kangoo je 38 centimetara duži od standardne verzije, a maksimalna dubina prtljažnika je 1.86 metara, a s preklopljenim prednjim suvozačevim sjedalom čak i 2.90 metara. Sve u svemu, s dužinom od 4.59 metara, međuosovinski razmak iznosi 3.08 metara.

Renault Grand Kangoo, najnoviji dodatak Renaultovoj obitelji vozila, tako će moći udobno prevoziti do sedam osoba u optimalnom komforu. Izuzetno modularan interijer omogućava prilagodbu putničkog prostora za svaku situaciju, ovisno o broju ljudi i količini prtljage koja se planira prevoziti.

S konfiguracijom sjedala 5 + 2, obujam prtljažnika iznosi 400 litara a ta se brojka uklanjanjem stražnjih sjedala i spuštanjem drugog reda sjedala penje na 930 litara. Maksimalan obujam sa svim sjedalima preklopljenim iznosi fantastičnih 3.400 litara. Za osobe koje često imaju potrebu prevoziti duže i veće predmete, opcionalno je moguće naručiti i preklopivo prednje sjedalo.

Grand Kangoo biti će dostupan u dvije konfiguracije vezano za pakete opreme – Authentique i Privilege, a oba će pod poklopcem imati 1.5-litreni dizelaš koji dolazi s 90 ili 110 KS. Prosječna potrošnja za slabiju varijantu iznosi 5.1 l/100km s 135 g/km CO2, dok potentnija varijanta troši 5.5 l/100km i popraćena je sa 144 g/km CO2.

Manjak performansi Grand Kangoo nadoknađuje izuzetno fleksibilnom i svestranom upotrebom. U standardnu opremu ulaze CD radio s MP3 playerom, klima, senzori za svjetla i kišu i centralno zaključavanje.

Grand Kangoo dolazi s cijelim nizom pretinaca za odlaganje predmeta po cijeloj kabini i ekstra 145 mm prostora za noge za putnike u trećem redu sjedala. Model je također opremljen kliznim vratima koja omogućavaju 636mm širok prostor za ulazak u vozilo. Srednji red sjedala može se u potpunosti preklopiti jednim brzim i jednostavnim pokretom što dodatno povećava obujam prtljažnika dok su sjedala u trećem redu neovisna te ih je moguće u potpunosti ukloniti a ista dolaze iz Scenica što znači da udobno smještaju dvije odrasle osobe.

Grand Kangoo sa sedam sjedala u prodaju stiže u travnju po početnoj cijeni od 20.750 eura u Francuskoj. Odabirom jačeg motora i više razine opreme cijena se penje na 23.250 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene