Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na cestama 2017.

[VIDEO] Volvo predstavio sučelje svog sustava autonomnog upravljanja - IntelliSafe Auto Pilot

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volvo je upravo predstavio intuitivno sučelje svog sustava autonomnog upravljanja vozilom pod nazivom IntelliSafe Auto Pilot kojeg Šveđani opisuju kako najnapredniji ovakav sustav na svijetu te ujedno i najlakši za korištenje, a svojim će korisnicima jednog dana omogućiti sigurno putovanje i gotovo neprimjetan prijelaz između tradicionalnog i autonomnog upravljanja automobilom.

 

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!" Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv"

Ukratko kada vozač odabere odredište do kojega je dostupno autonomno upravljanje sustav će ga obavijestiti da je tome tako i ponuditi svoju uslugu. Sustav se aktivira istovremenim pritiskom obiju ručica na upravljaču na kojima će signalno svjetlo zasvijetliti u zelenoj boji te time obavijestiti korisnika kako je sustav aktiviran.

Kada usluga više ne bude dostupna sustav će upozoriti vozača minutu ranije te uz odbrojavanje sekundi omogućiti ponovnim istovremenim pritiskom ručica deaktivaciju sustava. Na taj su način obje ruke vozača u tom trenutku na upravljaču te može on može preuzeti upravljanje vozilom. U slučaju da u tih 60 sekundi vozač ne reagira vozilo će se samo sigurno zaustaviti.

Ovaj će sustav debitirati na 100 primjeraka modela XC90 koji će biti dio projekta Drive Me, a koji će 2017. krenuti u Göteborgu. Nakon toga sustav će stići i do produkcijski modela namijenjenih tržištu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene