Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnet za mlađe kupce

VIDEO: Udobna i razigrana Mazdina 'trojka' previsoke cijene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nedavnog testiranja Mazdine 'trojke' u klasičnoj kompaktnoj verziji, na test Automotivu je stigla i verzija sedan, ali s novim dizelskim motorom.

Dizajn je, komentirali su mnogi, vrlo dobro pogođen. Dapače, većini se više sviđa od kompaktnog modela, ali su mnogi su za trojku pomislili kako je ipak riječ o većoj šestici. Sličnosti su, naime, doista velike. Posebice straga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Požurite na pumpu Vlada donijela odluku: Od utorka rastu cijene goriva Slika nije dostupna Test rabljenog Ili ga volite ili ga mrzite, no Nissan Juke je još uvijek totalno drukčiji od drugih

Trojka, baš kao i veća sestra, djeluje iznimno agresivno. Dinamične su linije svakako magnet za mlađe kupce no smatramo kako su istovremeno i previše naglašene za nešto stariju publiku ili pak za sve one koji se ne žele pretjerano isticati.

 

Iznutra, ista priča. 'Trojka' djeluje mladenački, razigrano. Kombinacija boja ilumancije definitivno nije za svakoga no zato kvaliteti izrade nemamo što prigovoriti. Dodajmo tome i korektnu prostranost, udobna sjedala i dobru izolaciju. Konačno, i obujam prtljažnika od 430 litara zaslužuje pohvalu, obzirom da je za čak 90 litara veći u odnosu na kompaktni model.

Novi dizel motor

Najveća novost krije se pod poklopcem. Iako je 1.6 litreni dizelaš već stara priča u 'trojci', ipak je riječ o novom motoru. Naime, snaga je sa 109 porasla na 116 konja te, važnije, okretni moment sa 240 na 270 Nm. Isti je dostupan u rasponu od 1750 do 2500 okretaja, kada i 'trojka' prilično dobro potegne. 188 km/h najveće brzine i 11 sekundi za ubrzanje do stotke, sasvim su pristojne brojke. Uz to, i potrošnja zaslužuje pohvalu. U prosjeku smo trošili oko šest litara, no pažljivijom nogom moguće je trošiti svega 5 litara.
U prilog tome ide i novi mjenjač sa šest stupnjeva, koji je, tipično za Mazdu, posve korektan.

>> Sve pohvale novoj Mazdi 6

A iste dojmove zaslužuje i ugođaj u vožnji. Mazdin ovjes uzorno upija neravnine dok istovremeno dozvoljava i prilično brze prolaske zavojima. Upravljač je precizan i s dovoljno povratnih informacija. Zaključno, 'trojci' se nema što ozbiljnije prigovoriti sve dok nismo pogledali cjenik. Naime, s cijenom od 160 tisuća kuna, ovaj je model tek deset tisuća kuna jeftiniji od Mazde 6 s dizel motorom. A 'šestica' je ipak osjetno veći i udobniji automobil.

Emisiju Automotiv gledajte u jutarnjem terminu, u nedjelju na programu Nove TV.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene