Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez zamjerki

VIDEO: Tako malen, a tako prostran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već godinu testiramo Suzukijev najmanji model Splash, opremljen najsnažnijim motorom, 1.2 benzincem snage 86 konja.

Kada smo ga preuzeli, Splash je bio potpuno nov, dakle s nula kilometara, a sada njegov brojčanik pokazuje gotovo 14.000 kilometara, što spada u hrvatski prosjek. U tom periodu Splash nije niti jednom zakazao, neovisno o uvjetima u kojima je korištenim, a vjerujte, osim vremenskih, na njega su drastično utjecali i uvjeti vožnje više od deset različitih vozača. No, ruku na srce, od jednog se, recimo to tako, jednostavnog Japanca, bez suvišne elektronike, nešto drugo niti ne očekuje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Novi Suzuki Swift Sport – heroj ulice vraća se u rujnu! Slika nije dostupna TEST Vitara je najbolji benzinski SUV?

Dakle, Splash radi kao i prvog dana, a zbog svoje je okretnosti, preglednosti i vrlo dobre ponude prostora, postao veliki ljubimac i muških i ženskih vozača koji su ga isprobali. Nakon toga je uslijedio ultimativni test prtljažnika, koliko kutija stane u mali Splash? Iskreno, ni sami nismo vjerovali da zid od kutija može progutati automobilčić dug svega 370 centimetara. Splash je to odradio bez problema.

Mali Splash prima i dijete i kolica

No, razumljivo, ovakav se automobil prije koristi za prijevoz putnika nego za prijevoz tereta i to uglavnom ovakvih putnika. Za mališane potrebno je dječje sjedalo koje treba montirati na stražnju klupu. Roditelji, posebno majke, znaju imati problema s time, no ovdje se to čini jednostavnim. Sljedeći je korak ipak malo teži za Splasha, kolica za malenu Miju. No Mia se i više nego udobno smjestila u svoju sjedalicu. Ovdje je važno napomenuti kako dijete mora biti propisno vezano, jer bez adekvatno pričvršćenog pojasa sjedalica nema nikakvu funkciju. Mia sada može uživati dok mami predstoji posljednji zahtjevni zadatak, smještanje kolica u prtljažnik automobila.

Automobili ove dužine uglavnom to ne mogu, no rješenje postoji. Stražnja klupa, preklopiva u asimetričnom odnosu, omogućava da na manjem dijelu u svojoj sjedalici udobno sjedi Mia, dok je spuštanje većeg dijela osiguralo smještaj kolica i to je to. Splash je i na ovom testu ponovo bio uspješan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene