Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako vam se sviđa ironija u tome da proizvođač motocikala koji se zove 'Gas Gas' proizvodi električni 'trial' motocikl, tada bi vam se mogao svidjeti i prilog o spomenutom motociklu kojime se odaje počast tišini u španjolskom Valle del Silencio (Dolina tišine).


Gas Gas ime je španjolskog proizvođača motocikala koji se specijalizira za proizvodnju off-road motocikala. Gas Gas ponajviše je poznat po svojim ekstremno popularnim 'trial' motociklima, iako su vrlo uspješni i u izradi enduro i quad motocikala. Većina Gas Gas modela još uvijek se izrađuje ručno u njihovoj tvornici u španjolskoj općini Salt u blizini grada Girona. Gas Gas počeo je proizvoditi trial motocikle 1985. godine, enduro i motocross motocikle 1989. godine a 2002. bacili su se i na quadove. Od 2009. godine razvijaju svoj prvi potpuno električni trial motocikl, a sada nam donose prve informacije.

Vezani članci Juraj Karninčić, umirovljeni kapetan Zavjet šutnje o misterioznom brodu koji je već mjesec dana usidren u Riječkom zaljevu: "On tu nije došao nekontrolirano" Slika nije dostupna Šetala sa svojom djecom pa vidjela djevojku kako skače s mosta: "Bez razmišljanja sam preskočila ogradu..."

Mnogi nisu vjerovali svojim ušima kada su čuli od Josepa Marie Pibernata, su-osnivača i predsjednika tvrtke Gas Gas Motors, da rade na električnom motociklu. 'Došli smo do točke kada više nema potrebe za 4T motorima (četverotaktnim motorima). Ja osobno imam više povjerenja u naš novi električni motor', rekao je Pibernat.

Za pogon električnog trial motocikla zaslužne su litij-ionske baterije. Na raspolaganju je sat i pol ili čak dva sata vožnje iz malog motora s 12 do 20 kilovata. Jedini nedostatak je pitanje težine baterija i njihovo trajanje. Prema riječima Pibernata, za tri sata vožnje obično su potrebne 30 kilograma teške baterije.

Na većim i težim motorima to možda i ne bi bio takav problem. Međutim, stručnjaci iz Gas Gasa pokušavaju pronaći način da dobiju dovoljno laganu i jaku bateriju koja će pružiti autonomiju od sat vremena uz snagu kakvu očekuju. Sada su to i uspjeli. Tvornica nije objavila nove informacije vezane uz pogon i baterije ali se hvale da su postigli vrlo malu težinu uz pristojnu autonomiju.

Adam Raga, višestruki Indoor i Outdoor svjetski prvak u kategoriji trial motocikala, nedavno je dobio priliku istražiti malo mjestašce zvano Peñalba de Santiago povodom Međunarodnog dana zaštite od buke (International Day Against Noise) koji se obilježava 20. travnja. Tjedan dana kasnije, 27. travnja obilježava se Svjetski dan svjesnosti o buci.

Ova vježba na dva kotača bila je prva prilika (dobro, ne baš prva, ali prva za kameru) za Ragu da isproba električni motocikl, a vjerojatno neće biti posljednja. Španjolski proizvođač motocikala koji je izradio ovaj prototip namjerava izbaciti proizvodni model za koji se nadaju da će u prodaju doći već 2012. godine.

'Iskustvo vožnje u ovakvoj sredini nešto je sasvim drugačije od vožnje na natjecanjima ili treninzima. Možete se u potpunosti posvetiti uživanju i prirodi oko sebe. Mislim da je ovo smjer u kojem bi tehnologija i proizvodnja motocikala trebala napredovati; da bi uvijek trebala pronalaziti način da koegzistira s prirodom', podijelio je Raga svoje iskustvo.

Samo da dodamo... od 2011. godine Hrvatska ima novog uvoznika za Španjolske specijalizirane enduro i trial motocikle tvrtke Gas Gas – Protea-Centar iz Ičića kraj Rijeke.

Jedva čekamo da cijeli projekt bude gotov kako bi saznali točne informacije o pogonu i trajanju baterijama i naravno o cijeni proizvoda. Do tada uživajte u fenomenalnom video klipu 'silent' vožnje te kratkom filmiću s testiranja.


 
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju