Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponos i dika

VIDEO: Najljepši Citroen ovog milenija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je teško reći za neki model da donosi prekretnicu u kućnom dizajnu nekih proizvođača, biti ćemo toliko hrabri i proglasiti C5 takvim modelom.

Kombinacija francuske razigranosti i, mora se reći, njemačke suzdržanosti, osebujnosti i agresivnosti, što je za rezultat dalo limuzinu na koju Citroen može biti ponosan. Svjesni da će nas neki optužiti neobjektivnima, ali i pristranima zbog našeg dizajnera Đukeca, proglasit ćemo ga odmah najljepšim Citroenom novog milenija. Puno konvencionalnije, ali i puno atraktivnije, u odnosu na prethodnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Citroën C3 sada još privlačniji uz 4 zimske gume na poklon Slika nije dostupna Jesenska ponuda za Citroën C3 picasso i C4

U unutrašnjosti je C5 ostao privrženiji Citroenovoj tradiciji. Nepokretan središnji dio upravljača, specifični pokazivači, udobna sjedala, sve su to značajke koje vas podsjećaju da sjedite u pravom Citroenu. Specifičnosti koje Citroen izdvajaju iz gomile ali, treba reći, I znatno viša kvaliteta nego prije. Pogonski stroj je uobičajena mjera za ovakvu limuzinu. Dvolitarski turbodizel razvija 138 konja i 320 Nm okretnog momenta, što omogućava prilično dinamičnu vožnju. S njim se odlično nadopunjuje šestobrzinska automatika, koja možda ne iskorištava sve potencijale motora, ali je vožnja s njom ugodnija.

C5 se ne kupuje radi brzine

Uostalom nitko ne kupuje ovakav C5 da bi jurcao, pa vas zadovoljstvo osjetno udobnije vožnje, ubrzo natjera da zaboravite mali nedostatak performansi u odnosu na manualac. I potrošnja je povećana zbog automatike. Prosječno 8.1 litara nije malo pa niti eko ocjena ne može biti bolja. Hydractiv ovjes nudi prije svega vrhunski komfor, koji je sa klasičnim nemoguće ostvariti. Nevjerovatno je kakve neravnine upija bez problema. Jedina negativnost je što se osjećate kao da lebdite, što bi onima osjetljivijeg želuca moglo stvarati probleme. Paket opreme Exclusive vrh je ponude, pa je to, uz automatski mjenjač i par stavki dodatne opreme, cijenu testnog automobila diglo na 252 tisuće kuna. Puno novaca, ali i puno opreme. Ako smo u pravu, i C5 je na neki način novo poglavlje Citroenove povijesti, koje je, zasad, počelo uspješno.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem programu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene