Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testirali smo

VIDEO: Palac gore za Daciu MCV Black Line

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjsku Daciju, vjerujemo, više nije potrebno predstavljati. Nakon što ju je preuzeo Renault, tvrtka se pametnom strategijom posve konsolidirala na europskom kontinentu. Dapače, Dacia bilježi izvrsne prodajne rezultate, koje je rijetko koji financijski stručnjak mogao predvidjeti.

Okej, zlobnici će ustvrditi kako je voda na rumunjski mlin usmjerena zbog globalne recesije, u kojoj se kupci automobila okreću jeftinijim modelima. Možda je tako, no podaci s bogatog njemačkog, švicarskog pa i francuskog tržišta, govore nam kako za Dacijom i ondje vlada golem interes. I u Hrvatskoj je sličan efekt. Ljudi sve više pitaju za rumunjske modele, a jednom kada ih probaju, gube sve predrasude. Da Dacia može i bolje od tek prosječnog, pokazala je uvođenjem posebne linije naziva Black Line.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST TEST: Dacia Logan MCV Stepway – dokaz da povoljno ne mora značiti neuglađeno Slika nije dostupna Povoljna prostranost [TEST] Dacia Lodgy 1.5 dCi Stepway Prestige

Riječ je o šminkerskim detaljima na eksterijeru i u kabini. Atraktivna siva (ili crna???) boja, retrovizori i kvake u boji vozila, te detalji interijera poput bijelih instrumenata, posebnog premaza na središnjoj konzoli i ručkama, podešavanja radija putem komandi na kožnom upravljaču, kvalitetnih presvlaka, daljinskog zaključavanja i sličnih. Sve u svemu, vrlo pristojno, s mjerom i dovoljno atraktivno.

Udoban prijevoznik

Što se tiče samog modela, o Loganu MCV ste već mogli pogledati nekoliko naših priloga. I sada dodajemo kako je MCV jedini automobil ove cjenovne kategorije na tržištu, dakle, sa sedam sjedala, dugim međuosovinskim razmakom i prtljažnikom koji varira od 700 litara, kada je treći red sklopljen, do maksimalnih 2.350 litara. Nosivost iznosi 505 kilograma, a ukupna dužina vozila od 4,4 metra omogućuje utovar predmeta dužine i preko dva metra.

Naravno, Black Line verziju ipak ne zamišljamo u toj ulozi već kao udobnog prijevoznika. U drugom se redu sjedi povišeno, što pruža vrlo dobar osjećaj, a i u trećem redu se sjedi mnogo bolje nego li kod većine većih i skupljih automobila sa sedam sjedala. Kada smo rekli udobni prijevoznik, to smo doista i mislili, jer MCV-ov nas je ovjes ponovo oduševio. Nevjerojatna lakoća upijanja neravnina navodi nas na zaključak kako je Logan razvijan upravo za ceste istočne Europe gdje su rupe i šahtovi nezaobilazna pojava. Na udobnost dodatno utječe i prilično dugačak međuosovinski razmak.

Miran karakter

Što se tiče motora, ovdje je bio 1.5 litreni dizelaš. Za one koji misle raditi više kilometara, ovo je svakako najbolji izbor. 85 konja ne pruža izuzetne performanse, prije bi rekli kako dobro pristaje mirnom karakteru vozila, ali zato vraća vrlo niskom potrošnjom. Pet i pol litara, što znači kako je i briga za okoliš ovdje prilično izražena. S cijenom od 106 i pol tisuća kuna, bez zadrške se može reći kako je izražena i briga za kupca. Naime, uz sve navedene karakteristike i svojevrsnu šminkersku opremu, MCV Black Line nedvojebno zaslužuje palac gore.

Emisiju Automotiv pratite nedjeljom ujutro na programu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene