Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veći i prostraniji

[VIDEO] Novi Volkswagen Touran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen je na ženevskom auto salonu predstavio novu generaciju modela Touran čiji je dizajn usuglašen s najnovijim obiteljskim linijama, a ujedno je automobil narastao dimenzijama što je rezultiralo i rastom ponude prostora unutar bogatije putničke kabine.

 

Pročitajte i ovo PR Električni SUV ID.4 – prvi potpuno električni SUV marke Volkswagen Volkswagen, ilustracija (Foto: AFP) Brojne negativne reakcije Volkswagen se ispričao zbog rasističke reklame za Golf: "Stidimo se, ne možemo objasniti kako je do toga došlo..."

Konkretnije, novi je Touran narastao za 130 mm, od čega se 113 mm odnosi na produljeni međuosovinski razmak. Rast ponude prostora unutar kabine će se osjetiti podjednako u izvedbi s pet i sa sedam sjedala, a profitirala je zapremina prtljažnika koje je, prema službenim navodima, najveća u segmentu, odnosno Touran može ponuditi do 1980 litara prostora za utovar.

Također, unutrašnjost će ubuduće biti osjetno bogatija standardnom i dostupnom opcijskom opremom, posebno sigurnosnom, a vrijedi spomenuti i kako je, unatoč rastu dimenzija, novi model 62 kg lakši od svog prethodnika. Tome je dakako pripomogla činjenica kako se novi model temelji na modularnoj MQB platformi.

Ovaj će model pokretati nekoliko benzinskih i dieselskih turbo motora, a ponudu će otvoriti 1.2 TSI snage 110 KS. Njega će slijediti 1.4 TSI 150 KS i 1.8 TSI 180 KS, dok će dieselaše predstavljati 1.6 TDI 110 KS te dva 2.0 TDI motora snage 150 i 190 KS. Svi će motori biti upareni sa stop-start sustavom i sustavom regenerativnog kočenja, a uz ručne u ponudi će se nalaziti i DSG mjenjači. Ukupno gledajući prosječna će se potrošnja goriva smanjiti za oko 20%.

Prve isporuke su zakazane za drugu polovicu ove godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene