Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japanski proizvođač automobila Honda predstavio je svoje novo vozilo. No, ovaj put se ne radi o automobilu, već o prijevoznom sredstvu teškom tek 10-ak kilograma, nešto poput unicikla u obliku osmice.


U Hondi se nadaju kako će ovo prijevozno sredstvo na litij-ionske baterije, kojim se upravlja tako da se naginjete u smjeru kojem želite ići, postati budućnost prijevoza u zatvorenim prostorima diljem Japana. Jer iako je U3-X vrlo sličan Segwayu, mnogo je manji (65 cm) pa time i kompaktniji. Vrlo ga se lako može staviti bilo gdje - u prtljažnik automobila, pa čak i neku torbu, a njime se može lagano upravljati čak i u vlastitom domu.

Vezani članci Slika nije dostupna Provjera znanja – koliko dobro poznajete Hondu? Slika nije dostupna Automobilske predrasude - što ljudi misle o vama ako vozite BMW, Fiat ili Hondu?

Maksimalna brzina mu je 6 km/h, otprilike isto kao da živahno hodate. 'Uvjeren sam da nas je U3-X doveo korak bliže tome da napravimo što zabavavnije prijevozno sredstvo i otvorio vrata  beskonačnim mogućnostima. Vozilo je još u fazi razvoja i za sada ga još nemamo namjeru prodavati', rekao je izvršni direktor Takanobu Ito