Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Volvo i njegov kineski vlasnik Geely su otvorili novi istraživačko-razvojni centar CEVT (China Euro Vehicle Technology) u kojem će se fokusirati na razvoj novih kompaktnih modela, prvenstveno onih C segmenta.


 

Drugim riječima, u narednom razdoblju možemo očekivati volvoove (i geelijeve) novitete s kojima će Šveđani konkurirati modelima poput Golfa, Focusa i sl. te njihovim modelnim obiteljima.

Vezani članci Bizarne poze Zara naživcirala kupce: ''Kakve su to poze, uopće ne vidim kako roba izgleda?!'' Mačke kao modeli (Foto: sadanduseless.com) - 5 Modni mačak više nije samo nadimak, pogledajte samo ove manekene

Sjedište CEVT-a je u Göteborgu i njegovi će stručnjaci biti sposobni razviti novi automobil u cijelosti. Dakle, podvozje, motore, prijenos, šasiju, karoseriju i sl. S obzirom kako će se raditi o modelima različite veličine i cjenovnog ranga CEVT će koristiti "modularnu tehnologiju".

Konkretnije, ne samo da će pojedine dijelove biti moguće izraditi u različitim dimenzijama, već će ti dijelovi, odnosno moduli zadovoljavati i različite kvalitativne kriterije. Također, omogućit će se lagano dodavanje novih tehnologija i rješenja, kao i brži te jeftiniji razvoj novih automobila.

Za sada nije točno poznato kada će se ovi noviteti naći na tržištu, no očekuje se kako će se to dogoditi za otprilike dvije godine. Volvo je već potvrdio kako će se ova nova "arhitektura" iskoristiti za sljedeću generaciju modela V40, a ista će biti i osnova za vjerojatni kompaktni SUV XC40.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.