Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CES 2011

Audi pokazao dorađeni eTron Spyder

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni direktor Audija, Rupert Stadler, dovezao se na pozornicu na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu u sličnom eTron Spyderu, kakav smo mogli vidjeti na pariškom auto salonu prošle godine, ali ovog puta u privlačnijoj crvenoj boji i nešto izmijenjenih detalja.


Pod haubom je i dalje isti twin-turbo TDI V6 motor s 300 KS i 650 Nm okretnog momenta, koji prenosi snagu na stražnje kotače te dva elektro motora ukupne snage 88 konja smještena sprijeda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SEMA Stari Golf 'jedinica' po uzora na rally Grupe B Slika nije dostupna O.CT Tuning Obiteljski karavan sa 680 KS i maksimalnom brzinom od 320 km/h

Iako nešto kraći od svojih prethodnika, ali jednako širok kao i ostali, novi eTron zapravo je uglađena verzija konceptnih varijatni koje su došle prije njega.

Kostur eTron Spydera čini Audijeva aluminijska spaceframe konstrukcija / karoserija / šasija s nešto malo dijelova od karbonskih vlakana, čime je ukupna težina vozila 1.350 kg – s raspodjelom mase u omjeru 40:60, što je 250 kg manje od prethodnih koncepata.

Smanjene težine, profinjenijeg izgleda i dorađenog podvozja, eTron ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,4 sekunde uz maksimalnu brzinu od 250 km/h. U Audiju tvrde da eTron može preći 250 kilometara na jednom punjenju za koje je potrebno 11 sati 'beauty sleepa' i 230-voltna utičnica.

Interijer automobila također je lagano osvježen, a još jedan novitet su adaptivna prednja svjetla čija se jačina prilagođava prema vremenskim uvjetima dok smjer svjetala prati okretanje volana.

Audi je potvrdio prijašnje informacije da proizvodna verzija eTrona dolazi u prodaju krajem 2012. Godine, a najnoviji koncept u nizu vrlo je jasna naznaka onoga što bi u konačnici mogli vidjeti na cesti za cca dvije godine.

I ne samo to, Audi inzistira da će ime 'e-Tron' postati pravi novi brend unutar brenda, nešto poput onoga što je Quattro danas. Iz toga možemo zaključiti da bi se u budućnosti moglo pojaviti još modela s e-tron paketom opreme.

Jedva čekamo da ga vidimo zajedno sa BMW-ovim Vision Concept modelom!!!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene