Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pun tehničkih noviteta

VIDEO: Dodatnih 8 cm za bolji komfor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je službena europska prezentacija novog Legacyja i njegove crossover verzije Outbacka održana ovaj tjedan na salonu u Frankfurtu, priliku da ih isprobamo imali smo još početkom rujna u okolici Koelna.

Dizajn nikada nije bio faktor koji je prodavao Subaruove modele, ali možemo reći kako novi Legacy uživo izgleda dobro, naročito u limuzinskoj verziji. Prilično je veći u odnosu na prethodnika, a najveće je povećanje doživio međuosovinski razmak. Punih osam centimetara dovelo je do uočljivog povećanja komfora za putnike, naročito na stražnjoj klupi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klasik TOP 5 - Mali automobili s velikom pričom Slika nije dostupna Odličan motor i pogon Automobil za avanture izvan asfalta

Vozačko okruženje sada izgleda puno bolje, a tu prije svega mislimo na instrument ploču i kolo upravljača. Ništa spektakularno, ali kvalitetno i rekli bi klasično, onako kako treba izgledati unutrašnjost limuzine srednje klase. Motori koji će biti zastupljeni na našem tržištu su dvolitarski benzinac i dizelaš, sa 150 konja svaki. Uz njih dolaze šesterobrzinski ručni mjenjači, dok se benzinac može dobiti i sa Linear-tronic CVT mjenjačem, koji umjesto metalnih prstenova koristi lanac.

Jača verzija nedostupna u Hrvatsakoj

2.5 litarski benzinac, sa i bez turba, također je u ponudi, ali ga za sada hrvatski kupci ne mogu naručiti. Outback, kojeg slobodno možemo nazvati off-road karavanom, dolazi s poboljšanim terenskim svojstvima. Povišeno podvozje kao i zaštita podnice i pragova, vidljivi su off-road dodaci. V6 benzinac iz Tribece čini vrh ponude motora, a druga dva motora su 2.5 litreni benzinac te bokser dizel.

Oba Subaruova noviteta su napredovala, više tehnički nego dizajnerski, što je već uobičajen pristup ovog japanskog proizvođača. Cijene se ne bi trebale previše razlikovati od prethodnika usporedive motorizacije i opremljenosti, pa možemo reći da nova generacija Legacy-Outback nudi više za uložene novce. To je u krajnjoj liniji i jedini način da se zaustavi slobodan pad prodajnih brojki na hrvatskom tržištu.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom ujutro na Novoj TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene