Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zgodno zatezanje bora

[VIDEO] Audi osvježio Q3 i RS Q3

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri godine nakon lansiranja svog trenutno najmanjeg SUV modela Audi je odlučio osvježiti Q3. Uz manje dorade vanjštine i interijera stručnjaci iz Ingolstadta su doradili i pojedine tehničke stavke ovog automobila.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razmjenjuju optužbe BiH: Obrat u istrazi o smrti Davida Dragičevića iz Banje Luke, čija je smrt dovela do najmasovnijih prosvjeda u RS-u Slika nije dostupna Nakon referenduma Prijetnje medijima u RS: 'Vaša će krv teći ulicama jer ste sami tako izabrali'

No, krenimo redom i recimo kako najočitiju razliku u odnosu na dosadašnju izvedbu čine dorađena tzv. singleframe maska motora te prednja svjetla koja će ubuduće standardno dolaziti u Xesnon Plus izvedbi (s LED svjetlima za dnevnu vožnju), dok će opcijsku ponudu činiti LED prednja svjetla.

Nadalje, ovaj će model i dalje biti dostupan s ukupno tri TFSI i tri TDI 4-cilindrična motora čiji će se obujam kretati između 1,4 i 2,0 litre, a snaga između 88 i 162 kW, odnosno 120 i 220 KS. Svi motori su opremljeni turbopunjačima i sustavom izravnog ubrizgavanja goriva, potrošnja im je u prosjeu smanjena za oko 17% te svi zadovoljavaju Euro 6 norme. Posebno će se sa štedljivošću moći pohvaliti izvedbe s motorima 1.4 TFSI COD (cylinder on demand) te 2.0 TDI koji će nositi oznaku Audi Ultra. Potonji će pogonski stroj ostvarivati prosječnu potrošnju od 4,4 l/100 km.

Vrh ponude će dakako opet biti RS Q3 kojega će pokretati 5-cilindrični 2,5-litreni TFSI snage 250 kW, odnosno 340 KS i najvećeg okretnog momenta od 450 Nm, što je 30 KS i 30 Nm više od prethodne izvedbe. Također, unaprijeđen je i 7-stupanjski S tronic mjenjač koji bi trebao ubuduće još brže mijenjati stupnjeve prijenosa. Drugim riječima, ovaj će model sada do 100 km/h ubrzavati za 4,8 sekundi (-0,7 s), dok će mu najveća brzina iznositi elektronički ograničenih 250 km/h.

Prodaja osvježenog Q3 će na europskim tržištima započeti u veljači 2015, a cijena će mu na njemačkom tržištu kretati od 29.600 Eura, odnosno 56.600 Eura za RS Q3.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene