Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VÄTH C63 AMG Coupe Black Series sa 756 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo nam je Mercedes-Benz predstavio C63 AMG Coupe s 451 KS uz mogućnost nadoplate AMG Performance paketa koji podiže snagu brutalnog coupea na ukupno 480 KS. VÄTH je tu brojku svojim paketom tuninga podigao na nevjerojatnih 756 KS.

Oznaka ''Black Series'' oduvijek je ulijevala strahopoštovanje i poniznost ponajviše što te dvije riječi već tradicionalno znače da se radi o visoko-performansnim i visoko-stiliziranim Mercedes-Benz AMG modelima. S 517 KS i maksimalnim okretnim momentom od 620 Nm, isto vrijedi i za C63 AMG Coupe Black Series.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži?

Za one kojima je nebo granica i vole uvijek imati još nešto u ponudi čak i kad se radi o čistom savršenstvu poput ovog sportskog coupea, rješenje nudi tuning kuća VÄTH. Visoko cijenjen tuner dobio je narudžbu za paket opreme za upravo ovakav coupe a rezultat je još jedan primjer vrhunskog inženjerskog umijeća ekipe iz VÄTH-a.

Prvi i glavni zadatak bio je konverzija motora u sustav s kompresijom zraka, V63 Supercharged s VÄTH intercoolerom, sustavom hlađenja i pratećim tuningom elektronike motora a zatim i povećanje maksimalne brzine.

Dorađen je ispušni sustav s optimiziranim protokom koji se sastoji od posebne ispušne grane uparene sa sportskim katalizatorom. X-Pipe sa sportskim završetcima koji se mogu aktivirati kontrolom rada ventila ili pritiskom gumba zaokružuju instalaciju ispušnog sustava.

Sve to doprinjelo je fantastičnom performansnom kapacitetu od 756 KS i 800 Nm koji dolaze iz motora zapremnine 6.208 kubičnih centimetara što je dovoljno da ubrza svačiji puls. S impresivnim ubrzanjem od 0-100 km/h za 3.6 sekundi, maksimalna brzina koju postiže C63 AMG Coupe Black Series nakon tretmana u VÄTH-u, naravno s primjerenim setom guma, iznosi 350 km/h.

►►►   VÄTH restaurirao Mercedes-Benz 300 SEL 6.3

►►►   VÄTH brutalno doradio Mercedes-Benz C63 AMG Coupe

Eh, da... Ali da se vratimo automobilu. Ekipa u VÄTH-u apsolutno je svjesna da čista snaga bez učinkovite trakcije ne znači puno te su stoga ugradili i poseban ovjes. Rezultat je veća tvrdoća i podesiva visina vozila od 20-65 mm, ali i rad amortizera koji se također može podešavati nakon ugradnje.

Optimalno ali i sigurno upravljanje s velikom razinom udobnosti u vožnji kako na cesti tako i na trkaćoj stazi stoga je veliki plus. Da bi osigurali toliko važnu prianjivost, VÄTH je razvio trodjelne kovane naplatke dimenzija 9x20 inča s 265/30-20 gumama na prednjem kraju te 11x20-inčnim naplatcima omotanim gumama dimenzija 305/25-20 straga.

Sljedeće na popisu bilo je kočenje. Ovaj važan čimbenik vezano za trakciju i upravljivost iz VÄTH-a dolazi u obliku visoko-performansnog kočionog sustava s kočionim diskovima promjera 405mm na prednjoj osovini.

VÄTH je također predstavio i aerodinamički paket koji diskretno modificira već ionako agresivan sportski izgled V63 Coupe Supercharged Black Seriesa. Crna rešetka hladnjaka bez Mercedesove zvijezde posebno se ističe na bijeloj podlozi kao i prethodno spomenuti 20-inčni kovani naplatci također crne boje.

U unutrašnjosti prevladava osjećaj krajnje kontrole i ergonomije sa sportskim upravljačem presvučenim kožom s mogunošću aplikacija od karbona ili drva. Naznaka performansnog potencijala u kokpitu definitivno je VÄTH Supercharged brzinomjer produžen na 400 km/h.

Sve to može biti vaše za 49.310 eura bez poreza, pod uvjetom naravno da već posjedujete C63 AMG Coupe Black Series.....
 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene