Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaista poseban

V8 Ford Transit za driftanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U današnje doba malo nas toga može iznenaditi u svijetu automobila i naučili smo da od auto-entuzijasta očekujemo sve. Međutim, ovo je stvarno nešto posebno – Ford Transit sa V8 motorom kao vozilo za drift!

Automobili za drift zaista ima u svim bojama i oblicima, od popularne Toyota Corolla AE86 do starih BMW E30 325i ili Nissan Silvia S14A. Uz snagu motora jednako je važna i upravljivost tj. preciznost automobila. Gume se troše poput papirnatih maramica što znači da ukoliko nemate dobrog sponzora vjerojatno se ovim sportom nećete nikada niti baviti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Dugom popisu driftaša pridružio se i ovaj V8 Ford Transit kombi koji pali gume bez imalo milosti a pri tome i fantastično zvuči. Marcin Wicik, rallycross vozač iz Poljske, poželio se malo zabaviti i izaći iz rutine rally natjecanja te se ulovio upravljača Ford Transit kombija.

Uz par kozmetičkih preinaka u vintage stilu i tehničkih dorada poput novog V8 motora iz BMW M5 E39 modela s 440 KS (dorađeni motor), roll bar sustava, novog ovjesa i kočnica, Wicik je bio spreman za akciju.

Iza njegovog projekta stala je tvrtka Transit center koja je najveći distributer novih i rabljenih Ford Transit vozila i Ford automobila u Poljskoj. Kako je to lijepo za čuti.

Kako mu je pošlo za rukom, pogledajte u video prilogu!
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene