Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

402 Street Race

U Hrvatsku stiže najskuplji terenac na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 402 Street Race u Veliku Goricu dolazi najskuplji terenski automobil na svijetu, Dartz Kombat Gold. Riječ je o pozlaćenom blindiranom terencu koji je premijeru imao u najnovijem filmu Sache Baron Kohena, The Dictator.

Organizator 402 Street Race-a u Velikoj Gorici, koji se održava od 04.-06.05.2012., pripremio je dodatno iznenađenje za svoje gledatelje u obliku najskupljeg terenskog vozila na svijetu, Dartz Kombat Gold.

Riječ je o pozlaćenom blindiranom terencu koji će premijeru imati u najnovijem filmu Sache Barona X Cohena, 'The Dictator'. Ovom prilikom donosimo vam kratki osvrt na to, u najmanju ruku, čudno i jedinstveno vozilo.

>> Diktator nije dobrodošao na dodjeli Oscara!

Većini domaće javnosti nepoznat proizvođač oklopnih vozila sa sjedištem u Latviji zahvaljujući kontroverznom komičaru Sachi Baronu Cohenu, postao je pravo lice s naslovnice. Naime, uskoro dolazi najnoviji filmski uradak ludog Britanca o životu i djelu bivšeg iračkog diktatora Saddama Husseina, jednostavno nazvan ''The Dictator''. U pravoj ''mockumentary'' maniri, Cohen kao i uvijek dovodi priču do apsurda te će se tako personificiranjem zloglasnog diktatora u filmu voziti u pozlaćenom Dartz Kombat oklopnom vozilu.

Dartz je proizvođač oklopnih vozila smješten u staroj tvornici tvrtke Russo-Balt, ruskog proizvođača automobila s početka 20. stoljeća, u latvijskom gradu Rigi. Dartz je nedavno stekao i svjetsku slavu svojom linijom luksuznih oklopnih SUV-ova, točnije T-98 Kombat modela i Prombrona, pri čemu je potonji možda najpoznatiji po tome što je interijer vozila presvučen u kožu spolovila kita.

Filmska zvijezda, Dartz Kombat Gold, pravi je oklopni luksuz na kotačima. Ovo jedinstveno, ekstravagantno te pozlaćeno vozilo, doista je impresivno i još masivnije nego što izgleda na fotografijama. Naime, šire je i više od bilo kojeg Hummera ili Range Rovera, a izgleda doista zlokobno.

Što se tiče pogonskih sklopova, u ponudi su Vortec 6000 V8 motor sa 360 KS, Vortec 8100 V8 sa 400 KS te 6.6-litreni V8 Duramax dizelski motor koji dostavlja 360 KS i stravičnih 980 Nm maksimalnog okretnog momenta dostupnog pri 1.800 o/min. Pogon je 4x4 a ukupna masa preko tri tone.

Dartz također nudi i tri različite razine zaštite svojih vozila: B2, B6+ i B7+ pri čemu najviša razina pruža zaštitu i od raketnih projektila. Kinezi su očigledno jako oduševljeni automobilom jer je Dartz već prodao 25 Kombat oklopnjaka na kineskom tržištu. Obzirom da je cijena GOLD-editiona 1.5 milijuna američkih dolara, mora da im se stvarno jako svidio.

Zato i vi dođite u Veliku Goricu 4.-06.05.2012. na 402 Street Race i pogledajte najskuplji terenac na svijetu!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene