Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tuning paketi za novu BMW seriju 3 (F30)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam kratki pregled tuning paketa koji se trenutno nude za novu BMW seriju 3 (F30).

Za početak predstavljamo vam možda najljepše izdanje nove BMW serije 3 za koju se je pobrinuo aftermarket stručnjak LTBMW.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Primišljenim dizajnom i izradom novih dijelova ekipa iz LTBMW promjenila je prednji branik u stilu M Sporta za seriju 6,ugrađeni su 20-inčni HRE P43SC naplatci, spušten je ovjes te su krovište i rešetku hladnjaka obojali u crno.

Krajnji rezultat je vizualno čist izgled s malim modifikacijama odabranim s dobrim ukusom. Performansne pakete za dizanje snage motora još nisu napravili ali se spominje da je u izradi nova mapa za 335i model koji bi trebao podići snagu na 400 KS.

Drugi zanimljivi projekt djelo je udruženih snaga tvrtki 3D Design Japan i IND čiji je krajnji rezultat tuning paket za BMW seriju 3 (F30). Njemačka limuzina dobila je prednji spojler, fenomenalne 19-inčni BBS CH-R naplatke i M Performance kočnice sa žutim kočionim kliještima.

Za sada još nema informacija o tuningu motora ali 3D Design Japan objavio je da ovo nije posljednji paket opreme koji planiraju predstaviti za BMW seriju 3 (F30).

Njemački tuneri iz Kelleners Sporta predstavili su svoju viziju tuning programa za BMW seriju 3 a pažnju su usmjerili na tuning motora.

BMW 320d model koji je njihovim tuning programom dobio pojačanje snage sada maksimalno dostavlja 215 KS i 435 Nm okretnog momenta (serijski model 184 KS i 380 Nm). Kelleners se dohvatio i benzinskog 328i modela s turbo punjačem te isti sada dostavlja ukupno 290 KS i 420 Nm okretnog momenta što je značajno više od serijskog modela koji dostavlja 245 KS i 350 Nm.

BMW serija 3 by Kelleners Sport također se okoristila i novim posebno rađenim ispušnim sustavom s četiri ispušne cijevi i nižim ovjesom kojime je automobil bliže tlu za 30mm. Tu je i aerodinamički paket koji uključuje prednji spojler, spojler na vratima prtljažnika i dodatak za stražnji branik a u ponudi također imaju različite tipove 19- ili 20-inčnih sportskih alu-naplataka.

Za kraj smo ostavili možda i najpoznatijeg tuning stručnjaka za BMW – AC Schnitzer koji nam predstavlja svoj ACS3 model temeljen na 328i modelu. Pokreće ga 2.0 litreni četverocilindarski TwinPower motor kojem je snaga porasla sa 245 KS na 295 KS, dok je okretni moment povećan na 410 Nm. Ubrzanje do 100 km/h sada iznosi vrlo niskih 5,7 sekundi.

Isti takav tuning paket za 328i model nudi i tvrtka Hartge dok se Alpina trenutno priprema za modifikacije na 335i modelu (od benzinaca) kao i na 320d i 330d modelu (od dizelaša).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene