Obavijesti Video Pretražite Navigacija
High-Performance Volkswagen

Touareg R Hybrid u pripremi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najjači model u novom proizvodnom lancu Volkswagen Touarega za 2011. godinu je hibrid. Lansiranjem svoje druge generacije Touarega, u Volkswagenu su odlučili potpuno izbaciti atmosfersku V-8 opciju motora i zamijeniti je sa stajališta performansi jednako moćnom kombinacijom hibridnog V-6 dizelskog motora i elektromotora.


Sada bi ovaj proizvođač automobila mogao učiniti isto i za planiranu high-performance 'R' varijantu novog Touarega koja bi trebala izaći sljedeće godine. Ako se sjećate, prethodna generacija Touarega R50 imala je 5.0 litreni V-10 turbo-dizelski motor koji je razvijao 350 konjskih snaga i nevjerojatnih 626 nm okretnog momenta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dolazi atraktivni SUV Volkswagen potvrdio proizvodnju modela CrossBlue Slika nije dostupna Nova Mercedes-Benz B klasa

Njegova zamjena, međutim, trebala bi imati novi hibridni sustav motora i prijenosa s twin-turbo V-8 motorom i električnim motorom koji bi zajedno trebali generirati preko pozamašnih 500 konjskih snaga.
 


Očekuje se da će taj isti twin-turbo V-8 motor biti podloga za novi sustav motora i prijenosa koji se trenutno razvija za nadolazeću Audi S8 sportsku limuzinu, a možete se kladiti da će ga koristiti i u drugim modelima unutar Volkswagen Grupe.
 

Što se tiče Volkswagen Touareg R Hybrid modela, s više od 500 konjskih snaga na raspolaganju, isti bi mogao ozbiljno zaprijetiti performance SUV-ovima iz AMG-a i BMW M Odjela. Čak bi mogao držati korak i sa svojim bliskim rođakom, Porsche Cayenne Turbom.


>>
VIDEO: Hoće li Touareg opravdati očekivanja
>> Novi Touareg poslan na kuru mršavljenja

Uz novi hibridni sustav motora i prijenosa moći ćemo vidjeti i uobičajeni asortiman opreme koja dolazi s Volkswagenovim R modelima, uključujući aerodinamičnu karoseriju, čvršći ovjes te pojačane kočnice. Unutrašnjost će biti prekrivena 'Nappa' kožom i posebno ugraviranim pragovima.
 

Novi Volkswagen Touareg R Hybrid debitirati će na Detroit Auto Showu u siječnju 2011. godine a prodaja se najavljuje za proljeće iste godine.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene