Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klasik

TOP 5+1 Legendarna 4x4 terenska automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitate se što pitoma Panda radi u društvu zastršujućih terenaca? Sve ih veže zajednička stvar - za razliku od većine današnjih crossovera stvarno su sposobni na "neprijateljskom" terenu

Mercedes G55 AMG
Ako volite 4x4 vozila, naprosto ne možete ne obožavati ideju arhaičnog Mercedesa G klase u koji je uguran 5,5-litreni V8. I kompresorom od čijeg biste se zavijanja naježili pri svakom pritisku papučice gasa. G wagenovih 500 KS i 700 Nm bili su dovoljni da ga, unatoč aerodinamici kutije i masi višoj od dvije tone, suludim brzinama lansira prema horizontu.

Pročitajte i ovo PR LUKSUZNI SUV Predstavljanje novog Range Rovera Evoque Naši automobili troše puno više nego što mislimo Insider Naši automobili troše puno više nego što mislimo

Fiat Panda 4x4
Panda je i u najosnovnijim izvedbama oduvijek bila zabavna. Dodate li pogon na sve kotače i dobivate mogućnost da u toj zabavi uživate i izvan asfalta. Preslabi motori i inertna ubrzanja nisu puno smetala, bitnije su bile Pandine male dimenzije, poveće odstojanje od tla i masa ispod 1000 kg zahvaljujući kojima se bez problema provlačila i kroz najuže šumarke.

Lamborghini LM002
Rambo Lambo bio je naprednija verzija vojnog vozila koje je Lamborghini neuspješno pokušao prodati američkoj vojsci, a civilnoj je izvedbi bio prilično popularan među saudijskih šeicima. Prvi model iz San't Agate s pogonom na sve kotače dolazio je s 5,2-litrenim V12 motorom, no mogao se dobiti i opcijskim brodskim 7,2-litrenim V12.

Land Rover Defender
Defender je star poput dinosaura, no da se povijest ponovi i meteor opet udari u Zemlju, ovaj legendarni terenac vjerojatno bi ostao čitav. Land Roverov najdugovječniji model već je desetljećima prvi i jedini odabir za ekspedicije u sklopu kojih je, vjerojatno više od bilo kojeg drugog vozila, pridonio otkrivanju i istraživanju najzabačenijih dijelova svijeta.

Lada Niva
Ovaj naizgled skroman terenac nije nepoderiv. On je neuništiv. Niva to svojom rustikalnom, ali granitno snažnom ruskom mehanikom dokazuje već više od tri desetljeća. Od kraja sedamdesetih do danas gotovo uopće nije mijenjana, što kupcima i odgovara, jer smatraju da bi današnje elektroničke blagodati samo upropastile.

Unimog
Kada bi Hulk birao vozilo, vjerojatno bi odabrao Unimog. Ovo ogromno vozilo danas je dostupno u tri varijante, a koristi se u svemu od poljoprivrede i šumarstva do građevine i vojske. Iz kabine bilo kojeg vojnog Unimoga, Humvee se doima poput mrava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene