Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lovac na rabljene

TOP 10 najtraženijih rabljenih automobila u Hrvatskoj

TOP 10 najtraženijih rabljenih automobila u Hrvatskoj - 7
TOP 10 najtraženijih rabljenih automobila u Hrvatskoj - 7
Aktualno Galerija TOP 10 najtraženijih rabljenih automobila u Hrvatskoj - 7 TOP 10 najtraženijih rabljenih automobila u Hrvatskoj - 7 TOP 10 najtraženijih rabljenih automobila u Hrvatskoj - 8 TOP 10 najtraženijih rabljenih automobila u Hrvatskoj - 8 TOP 10 najtraženijih rabljenih automobila u Hrvatskoj - 2 TOP 10 najtraženijih rabljenih automobila u Hrvatskoj - 2 TOP 10 najtraženijih rabljenih automobila u Hrvatskoj - 5 TOP 10 najtraženijih rabljenih automobila u Hrvatskoj - 5 +6 TOP 10 najtraženijih rabljenih automobila u Hrvatskoj - 11 Galerija 1/11 >>
Na ove se modele Hrvati pale, pa čak i onda kada više nisu novi, a sigurni smo da neke od ovih automobila i vi imate u svojim garažama.

Novi automobili su skupi - to je realnost. Malo dodatne opreme ili jednostavno jača motorizacija podižu konačne cijene do teško prihvatljivih cifri, čak i za male automobile. Zato na tržištu poput hrvatskog, gdje prodaja novih automobila samo izgleda velikom jer se cifre "pumpaju" rent-a-car flotama, rabljeni su izbor kojem se u konačnici privatni kupci okreću. I to nije sramotno. Što sve možete kupiti za 100.000 kuna, svakodnevnim rječnikom - 'ima da vam pamet stane'. Da bismo istražili što se najviše kupuje, vodili smo se vlastitim iskustvima, razgovarali o ponudama i interesima s kupcima i s najvećim trgovcima rabljenih vozila. Naravno nismo zaboravili online oglasnike. Ovo je top 10 najtraženijih...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zna se i krivac Iz Njemačke dobre vijesti za kupce rabljenih automobila: "Sad smo na vrhuncu" Rasprodaja državnih automobila - 2 PRODAJE DRŽAVA Kako do Jaguara X-Type za manje od 1500 kuna? Nekadašnja perjanica engleske autoindustrije jedno je od vozila koja idu na javnu dražbu

 1. Volkswagen Golf V
Jeste li možda iznenađeni? Mi nismo. Petica je najpopularniji i najtraženiji rabljeni automobil u Hrvatskoj. Naravno, cijene variraju poput raspoloženja malog djeteta, a u pravilu se kreću od oko 60.000 kuna za model s nešto opreme i oko 100 000 km. Motori su provjereni, pogotovo dizelaši, a cijenu će dobro držati i u narednim godinama te se još lakše preprodati.

2. Opel Astra
Kao novitet, dugo je vremena bio najprodavaniji model na našem tržištu i svojevremeno najžešći konkurent Golfu, kojeg je nerijetko i tukao. Danas za oko 60.000 kuna možete dobiti dobar primjerak popularnog kompakta s manje od 100 000 km, s pouzdanim i trajnim dizelašem koji je u pravilu bučniji. Koji god model odabrali, servisna podrška je jaka i dijelovi nisu skupi.

3. Volkswagen Passat
Jedan od najvjernijih pratitelja poduzetnih Hrvata i danas je među prvim izborom u srednjoj klasi, mada taj izbor nikad nije bio teži, a konkurencija također nikad potpunija. Sva godišta od 2008. godine nadalje najtraženiji su Passati na tržištu rabljenih vozila, a lako se preprodaju.

4. Škoda Octavia
Octavije su na cijeni, no budite oprezni. Ti modeli rado mnogo kilometara, pogotovo s dizelskim motorima, a onda su mogući i problemi sa zamašnjakom pa viša nabavna cijena TDI izvedbe ne ide u prilog. Skrivena zvijezda time može biti slabija benzinska alternativa u vidu 1,6-litrenog motora sa 102 KS. Potrošnja nije pretjerana, a u prosjeku se kreće oko 7 l/100 km.

5. Opel Corsa
Modeli zadnje i predzadnje generacije, čiji je životni vijek otpočeo 2006. godine, prostraniji su i konačno su završili u 4-metarskoj klasi gradskih automobila. Pritom se četiri osobe neće bojati za sigurnost - zračni jastuci i dobra pasivna zaštita povukli su i pohvale na EuroNCAP testiranju. Lošija strana je povećana masa i nešto veća potrošnja goriva kod slabijih motora. Oni željni adrenalina mogu za 70.000 kuna pronaći OPC model sa 1,6-litrenim turbakom i 189 KS.

6. Volkswagen Polo
Još jedan narodni automobil iz Volkswagena nalazi se u deset najtraženijih na hrvatskom tržištu rabljenih vozila, a svi ga dobro znate. Polo je sa svakom generacijom i svakim osvježenjem sve bliže "malom Golfu", pa se tako i ne srami dodijeljenog nadimka. Savjet: izbjegavajte najslabiji benzinac, voli potrošiti više goriva.

7. Renault Clio
Clio je od pamtivijeka dobro kotirao na hrvatskom tržištu rabljenih vozila. Prilično je jeftin za svoje godine i u pravilu nema mnogo kilometara - čast izuzecima. Kupci ga vole zbog praktičnosti i lakog preprodavanja, a održavanje također nije stavka koja bi trebala zabrinjavati. Kod starijih modela prije se preporučuju štedljivi benzinci.

8. Renault Mégane
Još jedan traženi kompakt, uz Golf i Astru, Mégane jako dobro kotira na tržištu rabljenih i bilježi dobar udio u promjenama vlasništva. Međutim, pri kupnji se preporučuje temeljitija provjera svih sklopova, stanja karoserije i unutrašnjosti, jer jednostavno nije čvrst kao njemački pandani, ali ako je redovito servisiran ne treba se bojati čestih posjeta servisima.

9. BMW serije 3
Kako bi to prošlo a da njemačka premium trojka nije potpuna i na našem tržištu? Krvnu sliku podiže serija 3 u razdoblju između 2005. i 2009. godine, odnosno generacija oznake E90. Obratite pažnju od koga kupujete automobil, jer su vlasnici takvih bavarskih limuzina skloni jurnjavi, pa je dobro provjeriti i servisnu knjižicu te povesti prijatelja-mehaničara da pogleda vozilo. Onda je vozački gušt zajamčen...

10. Nissan Qashqai
Da je Nissan s Qashqaijem napravio pravu malu revoluciju na tržištu, znaju i ptice na grani. Automobil koji za cijenu Golfa nudi povišen položaj sjedenja i poznati terenski osjećaj za upravljačem - to je ključ Qashqaijeva uspjeha, a iste je prednosti prenio u segment rabljenih vozila. Motori su provjereni, nema ozbiljnijih nedostataka, a reputacija je solidna i nije veći problem dalje ga prodati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene