Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šveđanin koji je svojim novim Mercedesom SLS u Švicarskoj vozio 290 km/h, prekoračivši time brzinu za čak 170 km/h, preuzeo je nakon dva mjeseca svoj automobil, kojeg je netom nakon uhićenja zaplijenila policija.


No, istraga protiv 37-godišnjeg prekršitelja još nije završena. Ukoliko se proglasi krivim, prijeti mu rekordna kazna. Naime, u Švicarskoj se prekršaji kažnjavaju obzirom na prihode koje ostvaruje prekršitelj. U ovom slučaju, zakon propisuje moguću kaznu od 300 dnevnica, po tarifi od 3.600 švicarskih franaka. Riječ je, dakle, o kazni u iznosu od 1,08 milijuna franaka, odnosno 800 tisuća eura.

Vezani članci Koronavirus u Švicarskoj I oni se predali pred trećim valom: Zatvaraju trgovine, kafiće i restorane do kraja veljače Ilustracija Stao tek kad je majka vrisnula: Vozač ga pregazio čak dvaput, dječak (2) čudom preživio

Neslavni rekorder je izjavio kako s radarom koji ga je uslikao nešto zasigurno nije u redu, jer brzina nije bila tako velika. No, sud ima i izjave nekoliko svjedoka koji tvrde kako se Šveđanin samo smijao i govorio kako bi uslikana brzina bila i veća da je radar bio na drugom mjestu.

Svi vi koji uskoro putujete na skijanje u Švicarsku, iz ovog primjera svakako možete izvući pouku.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarenjm terminu programa Nove TV.