Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRUĆI METAL

Smart Vision EQ - sretni dani stižu za sve koji ne vole sami upravljati automobilom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budućnost nije tako nepredvidiva ako pitate inženjerske proroke iz Mercedesa. Njihovo posljednje snoviđenje čeka nas za koji tjedan na autoshowu u Frankfurtu

Često u razgovoru s raznim likovima iz autoindustrije dolazimo do pitanja kako je to živjeti u budućnosti, stvarati 3 do 5 godina unaprijed automobile i tehnička rješenja. Umjesto dugačkog, razumnog odgovora svi zajedno dobijemo ovo.
Plan za budućnost u prenapučenim gradovima 2030. godina vidite na ovim slikama.
Smart 5. generacije bez vozača stiže po vas i radosno vas pozdravlja slovima ispod prednjeg branika. Dovoljno je samo sjesti i na ekranu odabrati lokaciju na koju želite stići. Gužva, prometni znaci, biciklisti i ostala smetala više nisu vaša briga. Savršeno, zar ne?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Frankfurtska tračpartija – o čemu se pričalo iza svjetala reflektora Slika nije dostupna VRUĆI METAL Svi novi automobili s Frankfurt International Motor Showa

U Mercedesu kažu “to je sljedeći logični korak u ljudskoj mobilnosti”. Više nećete biti vlasnici automobila već ćete samo koristiti neku od dostupnih sharing usluga poput trenutne Mercedesove Car2Go koja trenutno broji 2.6 milijuna korisnika u svjetskim gradovima. Prema sličnim predviđanjima ovakve usluge 2025. godine koristit će više od 36 milijuna ljudi po cijelom svijetu.

U to doba autonomna električna prometala 5. generacije trebala bi zujati europskim gradovima.
Ako u Mercedesu žele da i mi Hrvati u tome sudjelujemo, nadamo se da će njihova pametna vozila dolaziti s dodatnom opremom – predefiniranim zaobilaženjem nepoćudno nazvanih ulica i trgova.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene