Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tushek Supercars

Slovenski super-automobil uskoro dobiva svog prvog nasljednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski specijalizirani proizvođač automobila, Tushek, objavio je još jednu službenu fotografiju svog novog Forego T700 superautomobila koji će se uskoro pojaviti na cestama.

Slovenski Tushek Supercars, iza kojeg stoji nekadašnji profesionalni vozač utrka Aljoša Tušek, objavio je novu fotku svog nadolazećeg Forego T700 superautomobila na svojoj Facebook stranici uz poruku ''radimo na tome.''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Zahvaljujući novoj fotografiji koja se pojavila na internetu možemo vidjeti kako T700 izgleda straga i usporediti ga s njegovim prethodnikom, Renovatio T500 modelom, a čini se da će T700 imati podesivo stražnje krilo.

Za sada još nema puno detalja o novom T700 ali Tushek govori da bi novi model trebao na vazi pokazivati tek 1000 kg pri čemu svoju malu masu duguje monocoque konstrukciji od karbona i karoseriji od kombinacije titanija i karbonskih vlakana.

Pogonski agregat za Forego T700 ostaje isti, 4,2-litrena V8 FSI jedinica iz Audija, ali će u ovom slučaju dostavljati oko 700 KS, vjerojatno zbog uporabe kompresora ili turbo punjača. To bi samo po sebi trebalo garantirati vrlo uzbudljive performanse.

Usporedbe radi, stari Renovatio T500 razvija 'samo' 450 KS što mu omogućava da do stotke ubrza za 3.7 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 310 km/h. Prema grubim procjenama, Renovatio T700 trebao bi do stotke ubrzavati u području oko dvije i pol sekunde što će biti za nekih 0.3 sekundi brže od Aventadora.

Iako iz različitih kuteva gledanja podsjeća na različite već viđene superautomobile, T700 trebao bi biti gotovo u cijelosti djelo Tushek Supercarsa, za razliku od Renovatia T500 koji, u stvari, predstavlja "presloženi" slovački automobil K1 Attack.

Slovenski specijalizirani brend nije ništa rekao o tome kada bi Forego T700 mogao stići u prodaju ali tvrtka trenutno zaprima narudžbe za automobil. Radi se i na trkaćoj verziji, T700 Pista, koja bi trebala biti predstavljena u isto vrijeme kad i njen cestovni rođak.

Za kraj možemo reći da nam je drago da je Tušek preuzeo stvar u svoje ruke te da će napokon napraviti automobil koji će biti njegovih ruku djela za razliku od T500 modela koji sa proizvodnjom i samom Slovenijom nema previše poveznica. Novi T700 model se kompletno izrađuje u Tušekovoj tvornici te će se moći smatrati proizvodom slovenskih inženjera.

U foto galeriji možete vidjeti i novi i stari model a u video prilogu test starog T500 modela.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene