Ovogodišnji Međunarodni Auto Show u Dubaiju odabran je kao lokacija za predstavljanje najnovijeg tuning paketa tvrtke Startech za novi Range Rover Evoque.


Pod-brend Brabusa koji se specijalizirao za dorade na automobilima marki poput Range Rovera, Land Rovera i Jaguara, upravo je izbacio svoj najnoviji tuning paket upravo za Range Rover Evoque koji je službeno predstavljen na Dubai International Auto Showu.

Vezani članci Luksuzni rezort otvorit će se 2020. Pogledajte "Svijet" - nevjerojatan mega resort u Dubaiju inspiriran svjetskim državama Slika nije dostupna Brabus predstavio tuning program za novu C klasu

Startech je projektirao novi aerodinamički paket za luksuzni mali SUV koristeći najkvalitetniju PUR-R-RIM plastiku koju koristi i sam Range Rover. Tuning paket uključuje redizajnirani prednji i stražnji branik, novu prednju rešetku, spojler i usisnike zraka koji su projektirani u zračnom tunelu s primarnim ciljem povećavanja potisne sile na prednju osovinu pri većim brzinama.

Na stražnjem kraju, Startechov tuning paket donosi difuzor i nove ispušne cijevi koje se mogu ugraditi na postojeći ispušni sustav dok je kupcima na raspolaganju i Startechov ispušni sustav od nehrđajućeg čelika. Završni detalj na stražnjem kraju automobila je stražnje krilo na krovu koje stvara dodatnu potisnu silu.

Range Rover Evoque dobio je i dodatna pojačanja u pogledu kotača. Startech je na Evoque ugradio ultra-lake Monostar R kovane naplatke dimenzija 9J x 21 s visoko-performansnim gumama 265/40 R 21 za još bolje prianjanje na površinu. Kupci se također mogu odlučiti i na Monostar R naplatke lijevane u jednom komadu u 20 ili 22 inča. Ovaj tuning paket donosi i posebne performansne opruge zbog većih dimenzija kotača i nisko-profilnih guma. Modeli na prednji pogon kao i pogon na sva četiri kotača mogu biti opremljeni ovakvim oprugama koje ujedno i snižavaju vozilo za 35 milimetara.

Performansni odjel Startecha marljivo radi i na dorađivanju 2.0-litrenog SI4 benzinca koji pogoni Range Rover Evoque te će i performansni paket uskoro uslijediti koji će znatno podići snagu malog SUV-a koji trenutno i dalje nudi serijskih 240 KS.

Što se tiče promjena u unutrašnjosti najmanjeg Range Rovera, Startech je ubacio posebne presvlake od kože i Alcantare koje su na izložbenom primjerku predstavljene u crno-bijeloj kombinaciji a iste dolaze u bilo kojoj boji ili uzorku koji kupac poželi. Startech je zaokružio dojam detaljima od drva koji također dolaze i u varijanti od karbona.

Novi Startechov paket za Range Rover Evoque može se naručiti za karoserijske inačice s troja i petera vrata kao i za modele s prednjim pogonom i pogonom na sva četiri kotača. Startech još nije objavio cijene svog tuning paketa za Evoque iako sumnjamo da je pristupačnost jedan od pojmova u njihovom rječniku.