Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Procurile službene fotke SEAT Leona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internet su procurile službene fotografije novog SEAT Leona na kojima se vide svi detalji standardnog ali i sportskog FR modela.

Uz razne najave i špijunske fotografije na interenu se povremeno pojave i službene fotke koje nekako često ''slučajno'' završe na Internetu. Tako je sada slučaj i sa novim SEAT Leonom. Naznake dizajna novog Leona vidjeli smo na sportskom IBE Coupe Conceptu na auto salonu u Parizu još 2010. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST TEST: Zbogom Golf R, dobrodošao Seat Leon ST Cupra! Slika nije dostupna Ovo je novi Audi A3

Novi Leon treća je generacija popularnog hatchbacka te drugo vozilo iz VW Grupe koje je izrađeno na novoj MQB platformi na kojoj se temelji i Audi A3 hatchback te naravno nadolazeći VW Golf sedme generacije.

SEAT Leon s petera vrata koji vidimo na fotografijama već na prvi pogled odaje moderniji dizajn koji je nešto mekanijih linija od svog prethodnika. Između ostaloga, skrivene ručice za otvaranje stražnjih vrata zamijenjene su konvencionalnim ručicama na vratima a razlog za to mogli bismo pronaći u podatku da španjolski brend namjerava proširiti modelsku ponudu Leona sa sportskom inačicom s troja vrata.

Sportsku FR verziju karakteriziraju modificirani prednji i stražnji branik, alu-naplatci i FR oznake izvana kao i iznutra. Odabrani agregat za ovu verziju bi trebao biti 2.0 TSI motor sa 211 KS i 280 Nm okretnog momenta u kombinaciji sa fenomenalnim DSG mjenjačem. Za eventualni Cupra R model tu će se naći isti 2.0 TSI motor ali sa 265 KS i 300 Nm okretnog momenta.

U unutrašnjosti novi SEAT Leon karakterizira nova komandna ploča modernog izgleda s određenim elementima prenesenim iz Audi A3 modela.

Pod poklopcem novog Leona španjolski brend ponuditi će niz benzinskih i dizelskih jedinica a navodno je u planu i plug-in hibridna verzija koja bi mogla biti spremna za uvođenje na tržište već 2014. godine.

Dok čekamo službene podatke uživajte u foto galeriji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene