Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Druga generacija

Predstavljen novi Peugeot 308

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peugeot je otkrio prve slike nove generacije modela 308 koji će službenu premijeru imati na salonu automobila u Frankfurtu.

Nova generacija Peugeot 308 modela doista je profinjena i elegantna. Druga generacija Peugeot 308 modela, dio proizvođačeva kontinuiranog nastojanja ka kultiviranju luksuznijeg imidža za cijeli brend, tako obećava mnogo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro stiže novi Ford Mondeo Slika nije dostupna Najčuvaniji 'top secret' BMW M5 na nemilosrdnom testiranju u Alpama

Novi Peugeot 308 ima sve osnovne karakteristike koje se traže od automobila u klasi kompaktnih gradskih vozila. Svojim kompaktnim dimenzijama, točnije dužinom od 4.25 metara i visinom od 1.46 metara, Peugeot 308 nudi vrlo prostran interijer i posebno velikodušan prtljažnik obujma 470 litara a zahvaljujući novoj EMP2 modularnoj platformi, nova 308-ica ima vrlo kompaktne dimenzije i manju masu, čak 140 kg manje.

Izvana su vidljivi dizajnerski detalji preuzeti s manjeg 208 a biti će prepoznatljiv po jedinstvenom i upečatljivom svjetlosnom potpisu. Na prednjem kraju, tanki LED svjetlosni sklopovi dodatno naglašavaju i tehnološki napredan karakter vozila. Visoka kvaliteta dizajna očigledna je i na stražnjem kraju s prepoznatljive tri trake svjetla u LED tehnologiji koje dodatno utvrđuju tehnološki i dinamičan karakter automobila.

►►►   Prve službene fotografije malog urbanog 2008 crossovera

►►►   Peugeot predstavio novi 301 model

Profinjen interijer i inovativni instrumenti i kontrole, proizvođačev tzv. i-cockpit, obećavaju izvanredan osjećaj u vožnji s vrlo visokom kvalitetom obrade i materijala što je rezultat vrlo ambicioznog prvotnog nacrta za dizajn interijera.

Peugeot također obećava značajna poboljšanja u pogledu učinkovitosti potrošnje, vozne dinamike i kvalitete u odnosu na konkurentske modele ali te informacije moramo pričekati do službenog predstavljanja. Najučinkovitija motorizacijska opcija trebala bi donositi emisije CO2 od čak manje od 85 g/km.

Ovo će vozilo biti na samom vrhu klase čime Peugeot nastavlja utirati put ka višem tržišnom segmentu, kao što to Golf radi. Nova generacija 308 modela u prodaju na europskom tržištu kreće u jesen.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene