Peugeot je otkrio prve slike nove generacije modela 308 koji će službenu premijeru imati na salonu automobila u Frankfurtu.


Nova generacija Peugeot 308 modela doista je profinjena i elegantna. Druga generacija Peugeot 308 modela, dio proizvođačeva kontinuiranog nastojanja ka kultiviranju luksuznijeg imidža za cijeli brend, tako obećava mnogo.

Vezani članci Zračna luka Frankfurt (Foto: AFP) U frankfurtskoj zračnoj luci uhićen osumnjičenik (65) za ratni zločin u Petrinji Slika nije dostupna BMW M5 na nemilosrdnom testiranju u Alpama

Novi Peugeot 308 ima sve osnovne karakteristike koje se traže od automobila u klasi kompaktnih gradskih vozila. Svojim kompaktnim dimenzijama, točnije dužinom od 4.25 metara i visinom od 1.46 metara, Peugeot 308 nudi vrlo prostran interijer i posebno velikodušan prtljažnik obujma 470 litara a zahvaljujući novoj EMP2 modularnoj platformi, nova 308-ica ima vrlo kompaktne dimenzije i manju masu, čak 140 kg manje.

Izvana su vidljivi dizajnerski detalji preuzeti s manjeg 208 a biti će prepoznatljiv po jedinstvenom i upečatljivom svjetlosnom potpisu. Na prednjem kraju, tanki LED svjetlosni sklopovi dodatno naglašavaju i tehnološki napredan karakter vozila. Visoka kvaliteta dizajna očigledna je i na stražnjem kraju s prepoznatljive tri trake svjetla u LED tehnologiji koje dodatno utvrđuju tehnološki i dinamičan karakter automobila.

►►►   Prve službene fotografije malog urbanog 2008 crossovera

►►►   Peugeot predstavio novi 301 model

Profinjen interijer i inovativni instrumenti i kontrole, proizvođačev tzv. i-cockpit, obećavaju izvanredan osjećaj u vožnji s vrlo visokom kvalitetom obrade i materijala što je rezultat vrlo ambicioznog prvotnog nacrta za dizajn interijera.

Peugeot također obećava značajna poboljšanja u pogledu učinkovitosti potrošnje, vozne dinamike i kvalitete u odnosu na konkurentske modele ali te informacije moramo pričekati do službenog predstavljanja. Najučinkovitija motorizacijska opcija trebala bi donositi emisije CO2 od čak manje od 85 g/km.

Ovo će vozilo biti na samom vrhu klase čime Peugeot nastavlja utirati put ka višem tržišnom segmentu, kao što to Golf radi. Nova generacija 308 modela u prodaju na europskom tržištu kreće u jesen.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.