Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prve službene fotografije malog urbanog 2008 crossovera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peugeot je službeno predstavio svoj 2008 model, urbani crossover koji će svoj javni debi imati na ženevskom auto salonu u ožujku.

Peugeot je predstavio novi 2008 crossover model kojime je francuski proizvođač očigledno kapitalizirao svoju stručnost stečenu razvojem vrlo uspješnog i nagrađivanog 3008 Crossover modela. Novi 2008 kontinuacija je modelske ofenzive započete s također uspješnim 208 modelom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sada je službeno Audi Q3 – Luksuzni SUV u kompaktnom obliku Slika nije dostupna Neuništiv model Idealni auto za vozače samuraje

Novi crossover iz Peugeota prvo je vozilo ovog brenda koje je dizajnirano i razvijano za nekoliko međunarodnih tržišta istovremeno. S ovakvim globalnim ambicijama, 2008 model katapultirati će francuski brend u novu dinamiku u skladu s njihovom strategijom razvoja i širenja ponude crossover modela s ciljem privlačenja nove baze kupaca.

Peugeot 2008, kada krene u prodaju krajem ljeta, svojim budućim vlasnicima nuditi će mnoštvo mogućnosti svojim svestranim karakterom. S tek 4.16 metara dužine, 2008 novost je u B segmentu time što nudi kombinaciju voznih karakteristika hatchback modela sa svim prednostima SUV vozila, poimence većim prostorom, modularnosti i udobnosti. Jednako spretan u gradu i na otvorenoj cesti, novi mali crossover također bi se trebao dobro snalaziti na nešto grubljim površinama zahvaljujući funkcijama poput Grip Controla.

Peugeot 2008 crossover na nov način tumači standarde vozila velike mase i dimenzija u klasi kompaktnih automobila. Izražajan dizajn koji potvrđuje identitet vozila također odražava i praktičnost, prostornost i svestrano vozno iskustvo koje pruža.

S povišenim voznim položajem i izražajnim lukovima kotača, novi 2008 svojim će upečatljivim izgledom biti vrlo privlačna pojava na cesti a ozbiljniji stav pružaju mu 17-inčni naplatci. Peugeot će s novim crossoverom nuditi i ''Mud&Snow'' pneumatike.

Crni branici i bočni pragovi osim vizualnog dojma služe kao dodatna zaštita a istu funkciju imaju i prednji i stražnji dodaci na branicima kao i bočna zaštita iznad pragova izvedena od nehrđajućeg čelika.

►►►   Nasljednik rally legende - Peugeot 208 Type R5

►►►   Peugeot predstavio novi 301 model

►►►   Peugeot izbacio nove fotke nadolazećeg 4008 Crossovera

 

Prednji kraj karakteriziraju najnovije stilske smjernice Peugeota s elegantno oblikovanim površinama koje izgledaju kao da su izvedene od jednog nedjeljivog komada bez vidljivh spojeva. Linije poklopca prtljažnika nagovještavaju lakoću, snagu i zaštitu dok tzv. ''lebdeća rešetka'' na prednjoj masci vozila daje dojam čvrstoće s vertikalnim elementima koji iskorištavaju aerodinamičke performanse vozila do maksimuma tako smanjujući potrošnju goriva. Inovativni prednji svjetlosni sklopovi dizajnirani su na način da svojim izgledom odražavaju tehničke funkcije. Svojim ekpresivnim izgledom i tehničkim obilježjima, isti su dodatno naglašeni LED dnevnim svjetlima.

Panoramski krov koji će biti dostupan s određenim modelima obećava vrlo prostran interijer otvoren k svijetu koji ga okružuje.

Prtljažni prostor sa zaštitnom trakom za utovar na svojem gornjem kraju ima krovište dinamičnih linija inspirirano tzv. 'double-bubble' krovom vrlo privlačnog RCZ sportskog coupea. Stražnji svjetlosni sklopovi izgledaju kao da lebde unutar kućišta a tri svjetlosne kandže u podnožju su osvijetljene LED-icama.

Elegantne linije krovišta najupečatljivije su gledajući s boka vozila. Krovište ima svojevrsnu valovitu liniju koja se uzdiže iznad položaja stražnjih sjedala te tako određuje karakter vozila. Osim dizajnerskih kvaliteta, ovako oblikovano krovište obećava optimalna aerodinamička svojstva a cijela priča završava na stražnjem kraju s integriranim spojlerom koji se proteže preko gornjeg dijela vrata prtljažnika.

Novi Peugeot 2008 sa sobom donosi i najnoviju generaciju pogonskih agregata koji su svojim tehničkim karakteristikama produžetak lakoće i profilirane siluete automobila nudeći izvanredno vozno iskustvo u kombinaciji s istinski niskom potrošnjom goriva. Zahvaljujući tehnologiji e-HDI dizelskih motora i novim 3-cilindričnim benzincima, novi 2008 gradski crossover izdvajati će se od konkurencije već s emisijama CO2 od tek 99 g/km.

Peugeot 2008 proizvoditi će se u blizini svojih ciljanih tržišta, za europsko tržište u Francuskoj, a zatim i u Kini te Brazilu. Novi 2008 javnosti će službeno biti predstavljen u ožujku na ženevskom auto salonu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene