Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeftino je opasno!

[PREDSTAVLJAMO] Rezultati testa dječjih auto sjedalica (12/2014)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski autoklub i njegovi partneri objavili su najnoviji test dječjih auto sjedalica u kojem je ispitana kvaliteta 11 proizvoda manje poznatih i jeftinijih marki. Dobiveni rezultati su zabrinjavajući jer više od polovice proizvoda nije prošlo na ispitu, ponajviše zbog sigurnosti. Testirane sjedalice podijeljene su u 7 skupina težine, a dodjeljuje im se 5 mogućih ocjena.

 

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija objavio HAK Oprezno na autocesti A3: Zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka

HAK i partneri objavili su rezultate jesenskog testa 11 dječjih autosjedalica, ovog puta manje poznatih i jeftinijih marki koje se na različitim internetskim stranicama uglavnom nude po relativno niskim cijenama. Kako članovi europskih autoklubova često postavljaju upite o njihovoj kvaliteti, u ovom su testiranju obuhvaćeni proizvodi nižeg cjenovnog razreda, koji se i na našem tržištu nude po cijeni od petstotinjak Kuna. Sjedalice su i ovog puta podvrgnute strogim mjerenjima prema najvažnijim kriterijima sigurnosti, jednostavnosti korištenja, ergonomiji, čišćenju, završnoj obradi te upotrebi štetnih sastojaka.

Ovo će testiranje zasigurno ući u povijest kao jedno od onih s prosječno najlošijim rezultatima. Od 11 proizvoda namijenjenih različitim grupama težine, više od polovice nije zadovoljilo. Čak šest dječjih auto sjedalica palo je na testu i dobilo neprolaznu ocjenu, a tragično je što je čak pet od šest proizvoda s čistom jedinicom zaradilo neprolaznu ocjenu zbog nedovoljne sigurnosti. To je doista poražavajući podatak jer bi dječja sjedalica, koliko god bila jeftina, trebala služiti za zaštitu mališana, no dobiveni rezultati u praksi to demantiraju...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene