Hrvatski autoklub i njegovi partneri objavili su najnoviji test dječjih auto sjedalica u kojem je ispitana kvaliteta 11 proizvoda manje poznatih i jeftinijih marki. Dobiveni rezultati su zabrinjavajući jer više od polovice proizvoda nije prošlo na ispitu, ponajviše zbog sigurnosti. Testirane sjedalice podijeljene su u 7 skupina težine, a dodjeljuje im se 5 mogućih ocjena.


 

HAK i partneri objavili su rezultate jesenskog testa 11 dječjih autosjedalica, ovog puta manje poznatih i jeftinijih marki koje se na različitim internetskim stranicama uglavnom nude po relativno niskim cijenama. Kako članovi europskih autoklubova često postavljaju upite o njihovoj kvaliteti, u ovom su testiranju obuhvaćeni proizvodi nižeg cjenovnog razreda, koji se i na našem tržištu nude po cijeni od petstotinjak Kuna. Sjedalice su i ovog puta podvrgnute strogim mjerenjima prema najvažnijim kriterijima sigurnosti, jednostavnosti korištenja, ergonomiji, čišćenju, završnoj obradi te upotrebi štetnih sastojaka.

Vezani članci Stare bebe Podijelili slike svojih klinaca jer izgledaju kao da su spremni za mirovinu Testiranje autosjedalice (Foto: HAK) Šest dječjih autosjedalica dobilo negativnu ocjenu, provjerite o kojima se radi

Ovo će testiranje zasigurno ući u povijest kao jedno od onih s prosječno najlošijim rezultatima. Od 11 proizvoda namijenjenih različitim grupama težine, više od polovice nije zadovoljilo. Čak šest dječjih auto sjedalica palo je na testu i dobilo neprolaznu ocjenu, a tragično je što je čak pet od šest proizvoda s čistom jedinicom zaradilo neprolaznu ocjenu zbog nedovoljne sigurnosti. To je doista poražavajući podatak jer bi dječja sjedalica, koliko god bila jeftina, trebala služiti za zaštitu mališana, no dobiveni rezultati u praksi to demantiraju...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.