Novi michelinov pneumatik nije uspješan samo "na papiru". U to smo se uvjerili tijekom prezentacije, vozeći na posebno pripremljenim poligonima, ali i brdskom cestom koja nam je pružila iskustvo u stvarnim uvjetima.


 

Nakon što smo proteklog tjedna objasnili teoriju koja stoji iza nove michelinove gume CrossClimate, prve ljetne gume sa zimskim certifikatom 3PMSF, donosimo i svoja iskustva iz prakse. U francuskom mjestu Divonne-les-Bains te na sniježnim cestama gorja Jura, imali smo prilike isprobati gume CrossClimate na posebno pripremljenom poligonu s tri zahtjevna testa te na otvorenoj brdskoj cesti. U oba slučaja, novi je michelinov pneumatik nadišao naša očekivanja.

Vezani članci Slika nije dostupna Hennessey Camaro HPE600 Slika nije dostupna Koenigsegg Agera R

Tijekom razvoja novog pneumatika Michelin je prošao mnoge zemlje, različite klimatske uvjete i milijune kilometara kako bi se uvjerio da CrossClimate doista predstavlja najbolje rješenje u širokom opsegu vremenskih uvjeta. Samo su testnim vožnjama gume CrossClimate prošle put koji bi odgovarao vožnji od 150 puta oko ekvatora!

Posebno pripremljeni poligon bio je mjesto na kojem smo imali prilike usporediti novi michelinov pneumatik s konkurentskim, odn. proizvodima iz drugih segmenata. Tako smo na poligonu imali prilike usporediti karakteristike pneumatika CrossClimate s cjelogodišnjim pneumatikom Goodyear Vector 4Season, ljetnom gumom Michelin Energy saver+ te zimskim Michelinom Alpin 5...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.