Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže do 2018.

Posljednja saznanja o novom Ferrariju Dino

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom lipnja fiatov i ferrarijev šef, Sergio Marchionne, je izjavio kako kod potencijalne i često spominjane revitalizacija modela Dino: "Nije pitanje hoće li se to dogoditi, već kada?", a prema posljednjim izvještajima temeljenim na insajderskim dojavama i viđenjima ferrarijevih testnih prototipa razvoj ovog automobila je već u uznapredovaloj fazi.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Mlinovima VIDEO/FOTO Ajoj, kakav peh! Najskuplji auti stigli u Zagreb, jedan se sudario s Ford Fiestom Ferrari 458 Italia brzina do 325 km/h VIDEO Brzi i žestoki policajci: Zaplijenili kriminalcu Ferrari pa si ga ostavili za potjere

Nadalje, Marchionne je potvrdio i kako će ovaj moderni Dino biti sportski nastrojeni model sa središnje smještenim motorom snage oko 500 KS jer se " stvari moraju napraviti onako kako spada ". Saznajemo kako će se gotovo sigurno raditi o 3.0 bi-turbo V6 motoru s kojim bi ovaj Ferrari ubrzavao do 100 km/h za oko 3,5 sekundi i dostizao najveću brzinu veću od 320 km/h.

Vjeruje se kako će ovaj motor biti opremljen stop-start sustavom, regenerativnim kočenjem, sustavom deaktivacije cilindara, a vjerojatno i električnim turbopunjačima.

Samom downsizingu nitko ne može pobjeći pa tako niti Ferrari, a na njihovu sreću u Marenellu V6 turbo motori nisu strani pojam s obzirom kako ferrarijevi stručnjaci takve već neko vrijeme razvijaju i proizvode za Maserati i Alfa Romeo. Razumljiv je to potez iz više razloga, a kao najvažniji se svakako ističe onaj o zadovoljavanju sve strožih emisijskih standarda. Naime, Ferrari će uskoro postati "samostalan" proizvođač pa se kao takav više neće moći "pokrivati" nižim emisijama drugih brandova unutar FCA grupe.

Novi će Dino u Ferrarijevoj ponudi najvjerojatnije predstavljati sportsku alternativu Californiji kao uglađenijem i praktičnijem automobilu. Iako ga mnogi nazivaju novim ulaznim Ferrarijem Dino nipošto neće biti jeftin automobil. Štoviše, cjenovno će vrlo vjerojatno biti smješten iznad Californije, odnosno stajat će iznad 200.000 Eura.

Dolazak modernog Dina na tržište se očekuje do 2018.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene