Obavijesti Video Pretražite Navigacija
503 KS i 560 NM

Ovo je najspektakularniji GTI ikada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen je na Worthersee GTI okupljanju u Austriji predstavio svoj GTI Roadster Concept, pravi koncept koji se temelji na virtualnom automobilu koji je njemački brend dizajnirao posebno za novi Gran Turismo 6.

Konceptna studija VW GTI Roadster djelo je tri mlada dizajnera koji rade u VW-u, poimence to su Malte Hammerbeck, Domen Rucigaj i Guillermo Mignot, koji su osvojili interni natječaj za dizajn vozila u čast 15. godišnjice izuzetno popularne igre Gran Turismo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SEAT najavio opaki Leon Cupra R model Slika nije dostupna LEON ST I SEAT ima moderni karavan za mlade

Mladi dizajneri bili su inspirirani prošlogodišnjim VW Design Vision GTI Conceptom te su željeli stvoriti još ekstremniji 'speedster' model za dvije osobe. Naravno, za predstavljanje VW GTI Roadster Concept GT6 odabrali su godišnje okupljanje VW-a – Worthersee GTI Tour 2014 u Austriji.

Dvosjed otvorenog krovišta izgleda doista spektakularno iz gotovo svakog ugla sa svojim agresivnim i radikalnim vanjskim dizajnom, međutim šanse da se ovaj ljepotan pojavi u proizvodnji gotovo su nepostojeće.

Roadster Concept mjeri 4.158mm u dužinu, 1.894mm u širinu i tek 1.090mm u visinu, dok leži na međuosovinskom razmaku od 2.494mm koji je 137mm kraći od onoga na serijski proizvodnom Golf GTI hatchbacku.

Opaki GTi sjedi na masivnim 20-inčnim alu naplatcima omotanim gumama dimenzija 235/35 ZR20 sprijeda te 275/30 ZR20 straga dok se za kočionu moć brinu ventilirani 15-inčni diskovi sprijeda i 14-inčni diskovi straga.

Kako izgleda ultimativni DAS AUTO? Ovako!

VW Golf slavi 40. rođendan

Impresivno dizajnirana konceptna studija umjesto 2.0-litrenog četverocilindričnog TFSI motora iz GTI-a za pogon koristi veći 3.0-litreni V6 biturbo TSI motor koji je smješten na prednjem kraju i koji dostavlja čak 503 KS i razvija 560 Nm okretnog momenta u rasponu od 4.000 do 6.000 okretaja u minuti.

Twin-turbo jedinica uparena je s proizvođačevim 7-stupanjskim DSG mjenjačem dok se snaga na podlogu prenosi preko 4MOTION pogona na sva četiri kotača. To je dovoljno da koncept mase 1.420 kg do stotke ubrza za 3.6 sekundi prije nego što dosegne maksimalnu brzinu od 309 km/h.

U unutrašnjosti vozač i suputnik sjedele u karbonskom monocoqueu na nisko položenim školjkastim sjedalima dok se vozilom upravlja preko četverokrakog upravljača omotanog u Alcantaru i instaliranog na izloženom, dugom upravljačkom stupu.

VW kaže da ne planiraju staviti konceptni roadster u proizvodnju, ali barem će igrači novog GT6 moći isprobati GTI Roadster i to od sredine lipnja i vidjeti što VW-ova jurilica bez krova nudi na cesti, iako samo u Sonyevom virtualnom svijetu.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene