Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkrivena osviježena Nissan Micra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nissan je osviježio svoj gradski model Micru te joj podario muževniji izgled, novu infotainment tehnologiju i kvalitetniji interijer.

Stigla je redizajnirana Micra. Promjene su najopsežnije zahvatile vanjski izgled i to prednji kraj gdje možemo vidjeti da je Micra dobila novu rešetku, poklopac motora, branik i svjetlosne sklopove zahvaljujući kojima više nema onako buljavi pogled te se stilski sveukupno bolje uklapa u ostatak modelske ponude japanskog proizvođača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Stražnji kraj Micre također je dobio novi branik, modificirane elemente na poklopcu prtljažnika i LED svjetlosne sklopove. Još jedna novost jest da kupci od sada mogu birati i boju kučišta retrovizora i poklopaca naplataka.

U unutrašnjosti se smjestila redizajnirana središnja konzola koja je sada izvedena u elegantnom sjajno crnom finišu a svi modeli dolaziti će opremljeni s 12V utičnicom za punjenje elektroničkih naprava.

Najnoviji NissanConnect infotainment sustav moći će se naručiti i uz novu Micru a isti donosi ekran na dodir koji je porastao sa 5 na 5.8 inča. Spomenuti sustav ima Google-Send-To-Car tehnologiju koja omogućava vozaču da unaprijed isplanira rutu kod kuće i pošalje upute u svoj automobil.

Na popisu dodatne opreme naći će se i par novih boja karoserije uključujući i ovu Pacific Blue koju vidimo na slikama, te nekoliko novih dizajna naplataka. Opcionalno se može naručiti i panoramski stakleni krov te Park Assist sustav.

►►►   Novi Nissan Pathfinder postao uglađeni gradski SUV

Motorizacijska ponuda je ista s 1.2-litrenim trocilindričnim benzincem i 1.2-litrenim DIG-S benzinskim motorom sa superpunjenjem koji ostvaruje 4 l/100km uz emisije CO2 od 95 g/km. Oba motora standardno dolaze uparena s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem dok se opcionalno može naručiti CVT mjenjač.

Početni Visia model donosi električne podizače prednjih prozora, daljinsko zaključavanje, ABS, ESP, nekoliko zračnih jastuka, servo upravljač i CD/AUX/USB audio sustav.

Sljedeći u nizu, Acenta, podiže priču na malo višu razinu s 15-inčnim naplatcima i dodatnom opremom poput automatske aktivacije svjetala i brisača, Bluetootha, prednjih maglenki i nekoliko estetskih detalja.

Top model, Tekna, donosi iste specifikacije kao i Acenta uz dodatak klime, parkirnih senzora, park assista, većih 16-inčnih naplataka, kvalitetnijih tkanina u unutrašnjosti, sklopivih vanjskih retrovizora, paljenja bez ključa i NissanConnect sat-nav/media sustava.

Nissan će kupcima nove Micre također omogućiti i velik broj personalizacijskih opcija te će tako kupci moći odabrati boju poklopaca naplataka i kučišta retrovizora, kao i drugačiju ručicu mjenjača, otvore za zrak, područje oko mjenjača i tepihe.

Osviježena Micra u prodaju kreće u rujnu ali još nema informacija o cijenama iako sumnjamo da će se tu nešto značajnije promijeniti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene