Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkriven novi Volvo V40 (nove fotke)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Internetu su se pojavile fotografije novog Volvo V40 hatchbacka s petora vrata koji će i službeno biti predstavljen na ženevskom auto salonu u ožujku.

Zahvaljujući Facebook stranici jednog poljskog auto-časopisa, dobili smo priliku vidjeti kako će najnoviji švedski moderan gradski kompakt visoke klase izgledati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ford Focus dobio novu njušku Slika nije dostupna 650S McLaren za Ženevu pripremio novi opaki model

Dizajn najnovijeg modela iz Volva mješavina je stilskih elemenata koje možemo vidjeti na S60 seriji, posebice na prednjem i stražnjem kraju, dok s profila novi kompakt iz Švedske izgleda kao V60 model.

Ostaje otvorena i mogućnost da će Volvo ponuditi i druge karoserijske inačice novog V40 modela uključujući verziju s troja vrata kao zamjenu za C30 te limuzinu s četvora vrata kao nasljednika S40.

Volvo navodno radi i na crossover varijanti koja bi nosila oznaku XC40 međutim za potvrdu ovakvih navoda ipak treba pričekati službenu potvrdu.

Novi V40 trebao bi mjeriti 4.5m u dužinu čime će biti tek 20mm kraći od V50 karavana. Što se tiče pogonskih jedinica mogao bi dolaziti s benzinskim motorima zapremnine 1.6 i 2.0 sa 180, 203 ili 240 KS dok se kod dizelaša spominju 5-cilindrični motori zapremine 2.0 ili 2.4 sa 163 ili 205 KS. Spominje se i mogućnost opcionalnog pogona na sva četiri kotača.

U svakom slučaju, pomno ćemo pratiti Volvo V40 tijekom službenog debija u Ženevi nakon kojeg ćemo vam moći donijeti više informacija. Za sada, palac gore za Volvo i novi V40!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene