Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Opsežno osvježena ŠKODA Superb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ofenziva modela ŠKODA se nastavlja sa modelima Superb i Superb Combi koji doživljavaju gotovo potpunu preinaku.

Oba modela će imati svoju svjetsku premijeru 19. travnja 2013. godine u Šangaju, večer uoči motor showa u Šangaju. Elementi novog jezika dizajna marke postaju izrazito vidljivi: s jasnim linijama, preciznom kvalitetom i simetričnim proporcijama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bolje vozne osobine Škoda Octavia RS TDI dobila 4x4 pogon i DSG mjenjač Slika nije dostupna TDI Rabbit I Golf 'zeca' za utrku ima

Prednji dio vozila koji je potpuno redizajniran do A-stupa djeluje znatno markantnije. Rešetka hladnjaka, logo vozila, prednja svjetla i prednja svjetla za maglu, branici, prednji blatobrani i poklopac hladnjaka su novi. U seriji modela Superb prvi puta se pojavljuju Bi-Xenon prednja svjetla s integriranim LED-svjetlom za dnevnu vožnju.

Stražnji dio Superb limuzine i karavanske verzije Combi je također nov. Grafika svjetala je interpretirana na novi način radi još boljeg naglašavanja tipičnog dizajna stražnjih svjetala u obliku slova C. U interijeru vidimo nove materijale i uzorke za presvlake sjedala. U vrhunskoj varijanti opreme ŠKODA Superb L&K dostupna je nova kombinacija boja interijera ‚smeđa/Ivory‘.

U pogledu motora i pogonske tehnike model ŠKODA Superb je još atraktivniji: pojedini motori su štedljiviji za više od 19 posto od svojih prethodnika. Tome doprinose start-stop sustav i sustav regeneracije kočione energije koje će ubuduće imati svi dizelski motori modela ŠKODA Superb, kao i osnovni benzinski motor s 1,4 TSI sa 125 KS u zemljama Europske Unije.

Superb GreenLine troši samo 4,2 l dizela na 100 km, to odgovara CO2-emisijama od 109 g/km. Novost je da 2.0 TDI sa 140 KS koji se sada nudi sa ručnim mjenjačem u verziji 4x4, dok veći dizelski motor 2.0 TDI sa170 KS s pogonom na sva četiri kotača sada po prvi puta radi sa 6-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom DSG.

►►►   Škoda Rapid – nova klasa Škoda vozila

►►►   Fabia RS 2000 roadster koncept

Nova edicija ŠKODA Superba nastavlja tradiciju ŠKODE izvanrednom ponudom prostora. Volumen prtljažnika Superba ostaje nepobjediv u ovoj klasi vozila: limuzina ima kapacitet 595 litara, Combi čak 633 litre. Kada se preklopi stražnja klupa, transportni volumen se povećava na 1.700, odnosno na čak 1.865 litara.

Zahvaljujući jedinstvenom patentiranom rješenju marke ŠKODA stražnji poklopac se može podignuti u dva stupnja: moguće je otvoriti ili samo poklopac prtljažnika ili kompletan stražnji poklopac sa stražnjim staklom. Tehnologija upravljanja je sada još jednostavnija: svaki način otvaranja sada ima svoju tipku.

Po prvi put Superb nudi najnoviju generaciju sustava pomoći pri parkiranju, Automatic Parking Assistant. Novi sustav sada podržava bočno i okomito parkiranje unatrag te pomaže pri ulasku i izlasku iz parkirnog mjesta.

Osim toga novi model Superb nudi izvrsne karakteristike udobnosti kao što su električni klizni krov s integriranim solarnim ćelijama u limuzini, električni panoramski stakleni klizni krov u modelu Combi, automatski sustav zaključavanja i pokretanja KESSY, klima uređaj i četiri moderna audio i navigacijska sustava: sve do vrhunskog navigacijskog sustava Columbus sa 6,5 colnim zaslonom u boji osjetljivim na dodir i integriranim tvrdim diskom veličine 30 GB.

U pogledu sigurnosti Superb pokazuje svoju najbolju stranu. Sustav za prepoznavanje umora Driver Activity Assistant upozorava po želji o eventualnom umoru vozača. Opcijski sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici omogućuje udobno pokretanje na uzbrdici bez ručne kočnice.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene