Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurili detalji

Obamina limuzina troši 64 l/100km i teži skoro 7 tona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Automobil kojime se američki predsjednik vozi gdje god zatreba teži 6,8 tona i troši nevjerojatnih 60-ak litara goriva na 100 kilometara.

Cadillac proizvodi limuzine i specijalizirana vozila za američke predsjednike, diplomate i ambasadore, ali i strane državnike od ranih 1920-ih godina a taj legendarni status ovaj brend zadržava i danas. Ovih dana, na internetu su procurili zanimljivi detalji o službenom vozilu američkog predsjednika Barracka Obame.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Izazov Nijemcima [VIDEO] Cadillac CT6 stigao u New York

Najnovija predsjednička limuzina iz Cadillaca potpuno je novog dizajna i otvara novo poglavlje u povijesti predsjedničkih automobila naslijedivši DTS predsjedničku limuzinu predstavljenu 2004. godine.

Novi automobil sadrži mnoge dramatične dizajnerske i tehnološke elemente koje smo mogli vidjeti na novoj, vrlo dobro prihvaćenoj generaciji Cadillac modela, ali u posebnom obliku u potpunosti prilagođenom vrlo specifičnim i točnim zahtjevima jednog predsjedničkog vozila.

Automobil je prošao ekstremne testove da bi se osiguralo da su performanse vozila u skladu s vrlo preciznim, funkcionalnim zahtjevima. Tijekom testiranja poduzete su sve potrebne sigurnosne mjere da bi se funkcionalne komponente i sigurnosni elementi zadržali u potpunoj tajnosti.

►►►   Obamina 'Zvijer' od limuzine stala nasred Jeruzalema

Možda najzanimljiviji podatak je da Obamina limuzina, nakon svih preinaka, troši oko 64 l/100km čemu je najveći razlog nevjerojatno velika masa od čak 6.800 kg nauštrb dodatnih zaštitnih elemenata. Do sada ih je proizvedeno 12 komada a cijena automobila iznosi vrtoglavih 1.5 milijuna dolara.

Naravno, mnogi dodatni elementi automobila posebno su dizajnirani i napravljeni za primjenu u predsjedničkom automobilu. Putnički prostor predsjedničke limuzine zaštićen je od gotovo svega, od kemijskog napada do pokušaja atentata strojnicama velikog kalibra. Opremljen je kodiranim satelitskim telefonom i posebnim interaktivnim video sustavom, mehanizmom za zaključavanje te 'night-vision' kamerama. Oklop na vratima debel je čak 20 cm dok su neprobojna stakla debela gotovo 13 centimetara.

Teško je zamisliti što bi moglo proći kroz takvu zaštitu!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene