Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi video i tehnički podaci Opel Astre OPC

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon svjetske premijere u Ženevi Opel nas je počastio novim promotivnim video materijalom kao i službenim tehničkim podacima svoje nove beštije – Astre OPC.

Novi kompakt s oznakom OPC u prodaju kreće odmah a nadmetati će se s modelima poput Ford Focus ST-a, Renault Megana RS ili VW Scirocco R-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Land Rover u Ženevu dolazi s dva nova Defendera Slika nije dostupna Ford Focus dobio novu njušku

Snagu dostavlja novi 2.0-litreni turbo motor s četiri cilindra i sustavom direktnog ubrizgavanja a isti je sposoban za maksimalno 280 KS i 400 Nm maksimalnog okretnog momenta koji se prenose na prednje kotače putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača.

Ovakve reference dovoljne su da nova Astra OPC od nule do stotke ubrza za ravno 6 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 250 km/h (pretpostavljamo elektronički ograničenu).

Nova 'nabrijana' Astra okoristila se i nizom dorada i noviteta na šasiji automobila. Opel je za dizajn šasije uposlio i pobjednika Le Mansa 1999. i prvaka britanskog touring prvenstva 1993., čovjeka po imenu Jo Winkelhock, koji je svojim bogatim iskustvom znatno doprinio razvoju automobila. Ovaj profesionalni vozač utrka surađuje s Opelom na razvoju performansnih modela koji se testiraju gdje drugdje nego na Nurburgringu.

Sve nove OPC tehnologije koje Opel uvodi moraju proći test izdržljivosti u dužini 10.000 kilometara na čuvenoj njemačkoj trkaćoj stazi Nürburgring, pri čemu 10.000 kilometara u ekstremnim uvjetima Sjevernog čvora ove trkaće staze odgovara 180.000 kilometara voženih u uobičajenim uvjetima.

Jedna od glavnih karakteristika Astre OPC je upravo njeno novo podvozje visokih performansi, HiPerStrut, koje omogućuje da ovaj model pruži čistu snagu bez kompromisa. U kombinaciji sa sustavom podvozja FlexRide koji donosi posebne načine vožnje Sport i OPC, Astra OPC nudi doista iznimne mogućnosti upravljanja. U standardnom načinu rada postavke su prilagođene visokoj udobnosti, dok poseban sportski način dodaje znatnu dozu agilnosti. Postavka OPC stavlja vozača u treću dimenziju: upravljač i papučica gasa dobivaju izravan odziv, a podvozje omogućuje dinamično upravljanje.

No OPC model ide i korak dalje: opremljen je mehaničkim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem na prednjoj osovini, čime OPC dobiva na stabilnosti i boljem upravljanju. Napokon!

Ogromne Brembo kočnice brinu da zaustavna moć bude jednako moćna kao i ubrzanje a iste se kriju iza 20-inčnih alu naplataka. Ove masivne naplatke obavijaju Pirelli P-Zero gume dimenzija 245/35 ZR20.

Astra OPC opremljena je i sportskim sjedalima vrhunske tehnologije. Oba prednja sjedala poboljšavaju sportsku i dinamičnu komponentu iskustva vožnje uvođenjem revolucionarnih lakih materijala, niže pozicije sjedenja i poboljšane bočne potpore. Ušteda u masi novog školjkastog sjedala u usporedbi s uobičajenim iznosi čak 45%, a nijedan drugi proizvođač automobila na svijetu ne koristi za automobil u masovnoj proizvodnji tehnologiju organske podloge modelirane ubrizgavanjem s kompozitnim materijalima. Nova sjedala dolaze s 18 različitih postavki.

Nova Astra standardno uključuje sljedeću opremu: AFL + sustav adaptivnih prednjih svjetala, Navi 600 navigacijski sustav, dvozonsku automatsku klimu, Park Assist sustav na stražnjem kraju, 19-inčne ultra-lake OPC naplatke, On-board kompjuter s odabranim podacima o radu automobila, LED tehnologiju na stražnjim svjetlosnim sklopovima i zatamnjena stražnja stakla.

Opel Astra OPC u prodaju kreće odmah po početnoj cijeni od 34.250 eura (na njemačkom tržištu).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene