Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Frankfurtski autoshow bit će pozornica za predstavljanje treće generacije omiljene japanske džepne jurilice


Navikli smo da Suzuki informacije o svojim novim modelima drži u tajnosti do zadnjeg trenutka prije službene prezentacije, stoga nas jednak pristup s novim Swiftom Sport nije začudio.  

Vezani članci Slika nije dostupna Ferrari Portofino – nitko vam se više neće smijati jer vozite najjeftiniji automobil iz Maranella Slika nije dostupna Volkswagen predstavio potpuno novi T-Roc, crossover koji ima sve odlike da bude apsolutni hit tržišta!

Suzuki najavljuje izbacivanje atmosferskog motora i ugradnju onoga potpomognutog turbom

Japanci su odlučili umiroviti dosadašnji pristup i treću generaciju Swifta Sport, koji bi trebao težiti manje od 1000 kg, učiniti ekološki prihvatljivijom, štedljivijom, a ujedno i podosta bržom. Kao opcija spomenut je turbomotor za koji će Suzuki detalje zadržati za sebe sve do rujna, no vrlo je vjerovatno kako će to biti 1,4-litreni turbomotor iz Vitare.

Time bi novi vrući Swift proizvodio sveukupno 140 KS, no s obzirom na turbopunjač i masu, vožnja bi trebala biti impresivnija od onoga što piše na papiru. Uz to se očekuje precizan i kratak mjenjač, izravan upravljač i sportski ovjes, sve upakirano, prema trenutno jedinoj službenoj fotografiji, u suptilno agresivniji izgled. Simpatičnost nikada neće izaći iz mode, a Swift je za to dokaz broj 1!