Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi, stari smjer za povratnika

Novi Opel GT stiže u Ženevu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim izvještajima Opel bi na sljedećem ženevskom auto salonu u proljeće iduće godine trebao predstaviti najavnu studiju nasljednika modela GT.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER OPEL je sada i službeno francuski! Slika nije dostupna VRUĆI METAL Uvjerljivo najbrži Opel ove godine, a to nije jedina novost!

I dok je prethodni GT bio roadster, nova bi generacija navodno trebala biti coupe temeljen na posljednjoj generaciji modela Astra, odnosno Astre K, od koje će biti preuzet značajan dio interijera i drugih komponenti. Vanjski dizajn bi trebao biti vrlo atraktivan s utjecajima modela GT iz 1968, a konceptom bi se moglo raditi o svojevrsnoj opelovoj inačici VW-ovog Scirocca.

Za sada ovaj automobil još uvijek nije dobio konačno zeleno svjetlo za proizvodnju, a upravo bi ženevska premijera trebala poslužiti kao svojevrsni test reakcija publike, odnosno medija i potencijalnih kupaca.

Očekuje se kako će ovaj model, ako stigne na tržište, imati pogon na prednje kotače, a pokretat će ga nekoliko benzinskih i dieselskih turbo motora koje će biti moguće upariti s ručnim i opcijskim automatskim mjenjačima. Vjerojatno će se raditi upravo o onim pogonskim strojevima i mjenjačima iz Astre.

Ako ovaj projekt bude odobren za proizvodnju možemo očekivati dolazak novog GT-a do kraja 2017, a 2018. bi mogao stići i cabrio. Cijena bi trebala biti vrlo konkurentna, no za sada je teško reći što bi to konkretno trebalo značiti.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene