Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tuning

Lude sedamdesete uživo – kako je izgledao tuning kad je vaš tata bio u pubertetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Auto showovi u centar pažnje postavljaju nove automobile, no u sjeni se nalaze pravi biseri

Novinarski dani frankfurtskog salona automobila su završili, autoshow je otvoren za javnost. Konačno možete uživo vidjeti, ali i nakratko sjesti za upravljač brojnih tek predstavljenih modela koji tek čekaju svoje prve kilometre. I dok su sve oči uperene u Ferrari Portofino, BMW M5 i Hyundai i30 N, u paviljonu 6.0 događa se prava retro zabava.

Verband der Automobilindustrie (Udruženje automobilske industrije) i Automobilclub von Deutschland (Njemački auto klub) udružili su snage i okupili dvadesetak ikona automobilske industrije iz 70-ih, 80-ih i 90-ih, ali u tuniranom izdanju koje podsjeća na neka druga, prema mnogima jednostavnija vremena. Izložba je nazvana ''Lude sedamdesete'', što se itekako može potvrditi izloženim eksponatima Kameija, Koeniga ili Irmschera, poput Mercedes-Benza B 190 E Landaulet, čija karoserija nosi 8-slojni lak i koji je proizveden u svega 45 primjeraka.

Ukoliko želite doživjeti vjetar prošlosti automobilskih prerada i fotografirati se pored Ardenovog decentnog uljepšavanja Jaguara XJ V12 ili dobiti ''flashback'' hipijevske ere uz bb-ovu verziju 911 Turbo Targe u duginim bojama, do 24. rujna se stignete zaputiti prema Frankfurtu. Samo molimo bez konzumiranja sumnjivih supstanci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Frankfurtska tračpartija – o čemu se pričalo iza svjetala reflektora Slika nije dostupna TUNING Što nastane kada uprava Mercedesa ode na godišnji? E-klasa All-Terrain 4x4²!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene